Magyar foci

Szoboszlai: Egész meccsen úgy éreztem, kicsit ellenünk van a bíró

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A magyar labdarúgó-válogatott kedden kétgólos győzelmet aratott a litván csapat felett a Puskás Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Szoboszlai Dominik szerint a játékvezető nem volt velünk, Sallai Roland szerint figyelni kell arra, hogy ne engedjen ki a csapat a meccs végére.

„Egész meccsen úgy éreztem, kicsit ellenünk van a bíró. Voltak olyan faultok, amelyeket más befújt volna” – nyilatkozta az M4 Sport kamerája előtt Szoboszlai Dominik, aki kissé dühösen fejezte be a mérkőzést, mert ziccerben indulhatott volna, amikor a játékvezető lefújta az összecsapást.

„Hazai pályán, 70 ezer ember előtt, friss emberekkel más volt játszani, mint Montenegróban. Mindenki kiadta magából a legtöbbet. Megbeszéltük, hogy ha a 30. percben még 0-0, akkor sem kell kapkodni.

Csapatkapitányként még veretlen vagyok, de a legfontosabb, hogy a csapat elérje az Európa-bajnokságot.

Willi Orbán kemény meccsként tekintett vissza a 90 percre.

„Megérdemelt győzelmet arattunk, nyerhettünk volna nagyobb különbséggel is. A második félidőben nem igazán jutottunk el az ellenfél kapujáig, szerencsére sikerült meglőnünk a második gólt.”

Azt a találatot Sallai Roland szerezte, aki szerint tanulsággal is szolgált a meccs.

A végén volt egy tíz perc, amikor engedtünk az ellenfélnek területet, hagytuk, hogy helyzeteket alakítsanak ki. Erre figyelnünk kell majd a jövőben

– jegyezte meg.

„Minden mérkőzésen olyan, mint egy záróvizsga. Ha nem nyerünk, akkor én, az edző idióta vagyok” – jegyezte meg Marco Rossi szövetségi kapitány.

„A srácok mindent úgy csináltak, ahogy megterveztük. A második félidőben már kicsit fáradtabbak voltunk, nem változtattunk a tempón, őriztük a labdát. Sajnos hátul, ezt inkább az ellenfél kapujához közelebb kellett volna megtennünk.

Jövő ilyenkor már Eb lesz. Ha most azt érezzük, fáradtak vagyunk, miért akarunk kijutni?

Kapcsolódó
Nyomasztó fölényben futballozva verte Litvániát a magyar válogatott
Esélye sem volt a balti csapatnak, örülhet, hogy ennyivel megúszta.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik