Magyar foci

Haalandhoz azért nem hasonlítaná magát Lisztes Krisztián

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI
Sztanyiszlav Csercseszov szerint öt meccsen szerzett öt góljával bajnokokká tette a Ferencvárost, Lipcsei Péter fantáziát látott benne, Gera Zoltán szövetségi edző pedig pályára küldte a magyar U21-es válogatottban, ahol szintén góllal hálálta meg a bizalmat. Ifjabb Lisztes Krisztián a magyar futball legújabb feltörekvő csillaga, aki öt év múlva már egy topbajnokságban szerepelne.

„Beleszülettem a futballba, de nem volt semmi erőltetve. De számomra ez biztos volt, hiszen ebben voltam a legügyesebb. Úgyhogy, igazából nem volt sohasem kérdés, hogy labdarúgó leszek. Ez első példaképem természetesen az édesapám volt. Később aztán a külföldiek közül Cristiano Ronaldo” – nyilatkozta Lisztes az Nb1.hu portálnak.

Szerinte nem mindig akkora áldás, hogy édesapjához hasonlítják, hiszen éppen a neve miatt van egy bizonyítási kényszer is benne a szurkolók felé. Ugyanakkor pluszt is jelent a számára, hogy a 49-szeres válogatott apja tudja, mit, hogyan kell tenni azért, hogy sikeres legyen a karrierje.

Elmondta, hogy sokat tanult Soroksáron Lipcsei Pétertől, most Gera Zoltán is biztatta.

Örülök, hogy volt Fradi-játékosokkal dolgozhatok együtt, ez is pluszt jelent a számomra.

Az NB I-ben 392 perc alatt öt gólt szerzett, azaz 78,4 percenként volt eredményes, ez egy perccel jobb, mint Erling Haaland átlaga az összes versenysorozatot tekintve a Manchester Cityben – igaz, a norvég jóval több meccsen szerepelt (4131 perc/52 gól).

„Nyilván nem lehet összehasonlítani a Premier League-et az NB I-gyel, és én valóban jóval kevesebb meccsen futballoztam. Úgyhogy ez a Haaland-téma azért erős összehasonlítás, de jólesik.”

A következő szezonban azt várja, hogy minél több játéklehetőséget kapjon, és célkeresztben van a válogatottság is.

Öt év múlva már egy topbajnokságban képzelem el magam – alapemberként. Ez a tervem.

Kapcsolódó
A debütáló Lisztes góljával nyertek az U21-esek a szlovákok ellen
Megtartotta a bajnokságban látott jó formáját a Fradi 18 éves csatára.
Olvasói sztorik