Magyar foci

Csercseszov: Mondhatni Lisztes Krisztián tett bajnokokká minket

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI
Két év alatt két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert, csapatát, a Ferencvárost pedig bejuttatta az Európa Liga egyenes kieséses szakaszába Sztanyiszlav Csercseszov. Az orosz szakember a helyi Match TV-nek nyilatkozott a jövőbeni terveiről, a Szpartak Moszkvába való visszatérésről szóló pletykákról és arról, ki látna szívesen a csapatában.

„Érdekes szezonon vagyunk túl, akadtak történelmi dolgok. A Bajnokok Ligája selejtezőjében megkaptuk a Slovan Bratislavát, azt a csapatot, amely 30 éve Szlovákiában 4-1-re verte a Fradit. A Ferencváros azóta is emlékszik erre. Az első, hazai meccsen 1-0-ra vezettünk, mégis kikaptunk 2-1-re. Aztán idegenben 4-1-re nyertünk. De 2010-11-ben a Ferencváros 6-0-ra kikapott a legnagyobb rivális Újpesttől. Most mi nyertünk 6-0-ra” – mondta.

Szerinte mozgalmas év volt, és ugyan a csapat nem jutott be a BL csoportkörébe, talán azért történt így, mert nem állt rá készen.

Az Európa Ligában csoportelsők lettünk, tapasztalatot gyűjtöttünk. Talán idén ez a tapasztalat hozzásegít ahhoz, hogy sikeresebbek legyünk a Bajnokok Ligájában.

Beszélt arról, hogy 16 különböző nemzetiségű játékos volt a keretben, az öltözőben az első nyelv így az angol lett. Most viszont egy játékost látna nagyon szívesen a csapatában: a Zenit 30 éves, 46-szoros orosz válogatott középpályását, Daler Kuzjajevet. Talán éppen azért, hogy bővebb legyen a kerete.

Az utolsó bajnokin 14 játékosa hiányzott, akkor három 18 éves játékossal léptünk pályára. Például Lisztes Krisztián, egy 17 éves srác, aki öt meccsen öt gólt szerzett és két gólpasszt adott. Mondhatni bajnokokká tett minket.

A Szpartak Moszkvához való szerződésének pletykáit azonban egyszer és mindenkorra eloszlatta.

„Egész életemben vonzódtam a Szpartakhoz, de egy futballista és egy edző élete sokat változik. De ha valahol dolgozom, nem álmodhatok másról. Hogy egyértelművé tegyem: jelenleg a Ferencváros vezetőedzője vagyok, egy évig még érvényes a szerződésem. A klubnak és nekem világos és érthető feladataink vannak. A klubelnök azt mondta, hogy Kelet-Európa legjobb csapatává kell válnunk. Ez sikerült, senki sem jutott el addig, mint mi. Most a következő lépés megtétele a nagy kihívás.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik