Magyar foci

Rossi: Sokszor nem a kezdők, hanem a cserék döntik el a meccset

A korábbi három, egymás elleni mérkőzésen nem tudott nyerni a magyar labdarúgó-válogatott Montenegró ellen, de a Marco Rossi vezette csapat a szombati Európa-bajnoki selejtezőn abban bízik, ez a rossz sorozat megszakad.

„A két válogatott előző mérkőzése óta fejlődött a csapatunk, ezt az eredmények is mutatják, de önmagában a FIFA ranglistája semmit sem jelent, ugyanolyan szerényen készülünk, mint korábban” – idézte Marco Rossit a magyar szövetség hivatalos honlapja.

Tiszteljük a montenegrói válogatottat, már csak azért is, mert nemzetközileg magasan jegyzett játékosaik vannak, és nagyon jól tudjuk, hogy az első perctől kezdve elképesztően kemény meccs vár ránk.

A kezdőcsapatot holnap a találkozó előtt mindenki meglátja majd, de sokszor nem a kezdők, hanem a cserék döntik el a meccset, ezért fontos, hogyan szállnak be azok, akik a kispadról érkezve lépnek pályára. Nem szabad elfelejteni, hogy Montenegrónak több nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosa van, mint nekünk. Ellenfelünk fizikális csapat, elöl pedig roppant veszélyes labdarúgókkal rendelkezik. Apró részletek döntenek majd.”

Gazdag Dániel éppen a 2019-es, 2-1-es hazai sikerrel véget ért podgoricai mérkőzésen debütált a nemzeti csapatban, ám a támadó bízik benne, hogy ezúttal szebb emlékekkel térhet haza.

„A montenegrói válogatott kompakt csapat, jól védekezik, de úgy érzem, a támadójátékunk jobb, mint az övék, bízom benne, hogy ez a mérkőzésen is bebizonyosodik majd. A világranglista alapján talán sokan esélyesnek tartanak bennünket, de a ranglistás helyezéssel nem lehet meccset nyerni, a pályán kell megmutatni, ki a jobb csapat.

Elővigyázatosak vagyunk, de magabiztosak is, szeretnénk nyerni

– mondta.

A G csoport programja

Június 17., szombat
15.00: Litvánia – Bulgária
18.00: Montenegró – Magyarország

 

Június 20., kedd
20.45: Magyarország – Litvánia
20.45: Bulgária – Szerbia

 

Az állás
1. Szerbia 2 mérkőzés/6 pont
2. Magyarország 1/3
3. Montenegró 2/3
4. Litvánia 1/0
5. Bulgária 2/0

Kapcsolódó
Eb-selejtező: „Sokat fejlődtek a magyarok, de nyerni szeretnénk"
A magyar labdarúgó-válogatott szombat délután 18 órától Montenegróban lép pályára. Az ellenfelünk sztárcsatára elismerően nyilatkozott a mieinkről.

Olvasói sztorik