Magyar foci

Eb-selejtező: „Sokat fejlődtek a magyarok, de nyerni szeretnénk”

A montenegrói labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatót tartott pénteken, a Magyarország elleni szombati Európa-bajnoki selejtező előtt. A szövetségi kapitánya, Miodrag Radulovic és csapatkapitánya, Stevan Jovetic is tisztelettel beszélt a magyar csapatról, de a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen győzelmet remél hazai pályán.

Szerbia és Magyarország számít a csoport favoritjának, előbbi elsősorban az egyéni kvalitásoknak köszönhetően, míg utóbbi csapatként bizonyított az elmúlt időszakban, de ez normális, ha egy edző öt éven át irányíthat egy válogatottat

– mondta a az 55 éves tréner. Impresszívnek nevezte a magyarok Nemzetek Ligájában nyújtott tavalyi teljesítményét, viszont nem tulajdonított különösebb jelentőséget annak, hogy Montenegró a két válogatott korábbi három találkozóján veretlen maradt, mondván azok barátságos mérkőzések voltak – számolt be az MTI.

Radulovic az MTI kérdésére úgy nyilatkozott, hogy bár kikérte a három Magyarországon futballozó játékosának, a debreceni Stefan Loncarnak, illetve az egyaránt kisvárdai Danijel Petkovicnak és Driton Camajnak a véleményét, de szerinte ez nem jelent előnyt számára, mert ezen a szinten nincsenek titkok, mindent tudnak egymásról az ellenfelek.

Ez még csak a harmadik játéknap, az igazán döntő mérkőzések szeptembertől jönnek

– közölte a szakvezető, aki hozzátette, hisz a játékosaiban, ezért hazai pályán győzelemben reménykedik még úgy is, hogy a védelemből sérülés miatt hiányozni fog a Laziót erősítő Adam Marusic.

Radulovic arról is beszélt, meglepődött, hogy a magyarok provokációtól tartanak. Számára ez azt mutatta meg, hogy kollégája, Marco Rossi sem biztos annyira a győzelemben, ha ilyen extra motivációval kívánja ösztönözni a futballistáit. Megjegyezte, minden ellenfelet a lehető legszívélyesebben fogadnak, de értelemszerűen a pályán nincs barátság.

A Hertha BSC-ben futballozó sztárjátékosuk, Stevan Jovetic saját bevallása szerint nem beszélt erről az összecsapásról a vezetőedzőjével, Dárdai Pállal.

Mindig jó érzéssel lépek pályára a magyarok ellen, mert az ország történetének első válogatott mérkőzésén debütáltam a nemzeti együttesben, majd egy évvel később az első két gólomat is a magyarok ellen szereztem

– idézte fel emlékeit a 31 találatával montenegrói csúcstartó támadó, aki a taktikáról nem kívánt elárulni részleteket, de szerinte a győzelemhez agresszív futballra lesz szükség.

A 33 éves támadó kifejtette, a magyarok sokat fejlődtek az elmúlt években, éppen ezért tisztelik a riválist, ennek ellenére saját közönségük előtt nyerni szeretnének.

Többször játszottunk egymás ellen Szoboszlai Dominikkel, akinek kifejezetten kedvelem a játékát, mert remek lövései vannak, jó az ütemérzéke, igazi minőségi futballista. A magyar válogatott egyik legjobbja, de rajta kívül is akadnak jó játékosok az ellenfélnél

– mondta elismerően Jovetic a magyarok csapatkapitányáról.

A montenegróiak vezére úgy vélte, egy ötcsapatos csoportban minden meccsnek jelentősége van, de még sok van hátra a sorozat végéig. Szerinte győzelemmel nagyot lépnének előre, de ha ez nem sikerül, akkor is lesz javítási lehetőségük.

A mérkőzsé szombaton 18 órakor kezdődik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik