Magyar foci

„Köszönöm, hogy befogadtatok és szerettetek” – visszavonult Nikolics Nemanja

Nick England - UEFA/UEFA via Getty Images
Nick England - UEFA/UEFA via Getty Images

Bejelentette visszavonulását Nikolics Nemanja, 42-szeres magyar válogatott csatár.

A 35 éves futballista vasárnap délelőtt közösségi oldalán hozta nyílvánosságra, hogy miután lejárt a szerződése a ciprusi Larnacánál, végleg befejezi a pályafutását.

„Nem tennék semmit másképp, nekem ez volt megírva: a szenvedős, mellékvágányokkal, kerülőkkel tarkított, kikövezetlen út. Lehetetlen és felesleges kiemelni bármit is ebből a kalandból, mert mindennek megvan az értéke, a helye a szívemben. Aki ismer, tudja, egy makacs, konok ember vagyok, akit ha kiküldenek az ajtón, visszamászik az ablakon. Aki csatárnak született, mert hát így, 35 évesen el kell ismernem: én ebben a játékban gólt szerettem a leginkább szerezni. Az a vicc, hogy számomra minden találat épp olyan kedves! Sőt, állítom, minden egyes gólomnak – lehetett az a szerb negyedik vonalban, a magyar ligakupában, külföldön, a Bajnokok Ligájában vagy éppen a válogatottban –, ugyanúgy tudtam örülni.

Köszönöm, aki végigkísérte ezt a 15 évet, hálás vagyok a családomnak, a szeretteimnek, hogy mindig hittek bennem és támogattak. És persze nektek, tisztelt magyar futballszurkolók, hogy befogadtatok és szerettetek, mert nélkületek nem lett volna kerek ez a történet

– írta Facebook-oldalán Nikolics.

A csatár a vajdasági Zenta akadémiáján nevelkedett, majd Magyarországra igazolt, ahol a Barcs és a Kaposvölgye játékosa volt, majd a Kaposvárban lett NB I-es futballista. Innen vitte el 2010-ben a Videoton, amellyel két bajnokságot is nyert, háromszor gólkirály is lett.

A góllövéssel sose állt le, 2015-ben a Legia Warszawa játékosa lett, ahol szintén gólkirály lett és kétszeres Ekstraklasa-győztes, emellett a Bajnokok Ligájában is gólt lőtt. Nikolics ezután az amerikai Chicago Fire-be igazolt, ahogy csakugyan gólkirály lett, mielőtt hazatért a Vidibe. A 2022-23-as idény azonban már nem sikerült jól, a török Pendiksporban mindössze 8 meccs jutott a számára, így télen a Larnacába igazolt, ahol 12 meccsen egy gólt lőtt.

Nikolics a magyar válogatottban 42 meccsen jutott szóhoz, 2016-ban és 2021-ben is pályára lépett az Európa-bajnokságon, sőt előbbin Izland ellen ő szerezte a döntetlent érő egyenlítő találatot a csoportkörben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik