Magyar foci

„Teljesen fordítva ülnek a lovon a fiatal edzők” – kőkeményen fogalmazott a Kisvárda sportigazgatója

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Révész Attila, a Kisvárda FC sportigazgatója nem érti, hogy egy 12 csapatos NB I-ből miért kell két együttesnek is kiesnie, és úgy látja, a magyar élvonal koncepció nélküli. De azzal sem ért egyet, hogy az utánpótlás-válogatottnál miért kerülhet akárki a kispadra, szerinte Marco Rossit kellene megkérdezni az irányról.

„Ilyen nem nagyon látható Európában, hogy tizenkét csapatból kettő kiesik, és még kötelezően a fiatalokat is szerepeltetni kell. Egyszerre akar mindenki, minden területen fejlődést elérni. Ez így egy nagyon nagy butaság, bátran állíthatjuk. Vagy bővíteni kell, vagy egy kiesőnek lenni, vagy el kell engedni a fiatalszabályt. De ez a három tényező együtt azt eredményezi, hogy fejek hullanak, csapatok mennek tönkre, és nincs az, ami a legfontosabb: a szakmai koncepció” – nyilatkozta Révész Attila az Nb1.hu portálnak.

A kisvárdai sportigazgató szerint az élvonalban minden csak a túlélésről szól, és szakmaiság, fejlődési igény és fejlődési lehetőség sem jellemzi a bajnoki küzdelmeket.

A hazai rendezésű U17-es Eb-n nyújtott gyenge teljesítményt kiábrándítónak tartja.

„Teljesen más szemlélete van több itthoni csapat futballistájának, mint a válogatottban bemutatkozó, véleményem szerint alkalmatlan játékosoknak. De azért véd egy kapus az U17-es Eb-n, mert a Barcelonában van, és nem azért, mert tud védeni? Az edző azért rakja be, mert attól tart, mi lesz akkor, ha nem a barcásat rakja be? Nálam az ilyen edző már a szünetben lerepült volna a kispadról” – mondta.

Szerinte az Eb-n kiraktunk 11 bójafutballistát a pályára, de egy csapat nem erről szól.

A mai világban már harcolni kell, nem simogatni a labdát, meg jól kinézni a naptárban. Hát miféle hülyeség ez? A görbe lábú, derékproblémákkal küzdő írek minden párharcot megnyertek. Úgy mentek bele a csatába, hogy nyerni akarnak. Ez mentalitás kérdése.

Szerinte az illetékeseknek Marco Rossit kellene megkérdezniük, mert ő az egyedüli szövetségi edző, aki tudja, milyen irányba kell menni,

„Ő kiérdemelte, hogy szövetségi kapitány legyen, miután a klubcsapatainál ragyogót alkotott. Lehetne követni ezt a modellt is, nem pedig edzőket kellene csinálnunk, majd pedig kiajánljuk őket klubokhoz, és ott pedig sorra megbuknak.

Végig kellene járni a ranglétrát, és utána szövetségi edzőnek lenni. Teljesen fordítva ülnek a lovon a fiatal edzők.

Olvasói sztorik