Magyar foci

A Honvéd ügyvezetője Szolnoki kezezéséről: Az ítélet befolyásolta a kiesés elleni harcot

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A csalódást jelentő kiesést követően Kun Gergely, a Budapest Honvéd ügyvezető igazgatója értékelte a hétvégén lezárult NB I-es szezont.

Természetesen a klubhonlapon megjelent beszélgetésből sem maradhatott ki a 85. percben meg nem adott tizenegyes. Szolnoki Roland ugyanis még 0-0-nál beleért a labdába kézzel a saját tizenhatosán belül, mégsem kapott büntetőt a Honvéd. Kun ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, ügyvezetőként őt terheli a felelősség a kiesés miatt, így nem szeretné másra fogni a végeredményt. Ugyanakkor hiba történt.

Ki kell jelenteni: maga az ítélet egyértelműen befolyásolta a kiesés elleni harc végkimenetelét és amennyiben helytelennek bizonyul, óriási anyagi és erkölcsi károkat okozott a klub számára

– jelentette ki Kun Gergely, aki szerint közzé kellene tennie az MLSZ-nek a döntések szakmai indoklását.

Ezután a jövőbeli tervekről esett szó, a célkitűzés ugyanis az azonnali visszajutás, ám erről a Honvéd ügyvezetője elmondta, hogy nem tud rá garanciát vállalni. Példaként említette a Diósgyőr, az MTK és a Vasas közelmúltbeli szereplését, valamint azt is kiemelte, hogy a saját nevelésű játékosok kinevelését folytatni fogja a kispesti klub.

„A fiatalperceket tekintve a Honvéd előretört az NB I-es mezőnyben, szinte nem is látjuk a mögöttünk következőket, a saját nevelésű játékosaink tapasztalatot gyűjthettek, növekedett a piaci értékük, ami mindenképpen pozitívum. A szezon során 11 U21-es korú akadémistánk kapott lehetőséget, hatan tavasszal debütáltak az NB I-ben és a PAFC ellen nyolc MFA-nevelés lépett pályára.

A jövőben a piacon nem az a klub szeretnénk lenni, aki vásárolja a játékosokat, hanem az, amely felépíti a tehetségeit, játszatja őket az első csapatban és megfelelő ajánlat esetén értékesíti őket a nemzetközi porondon, ami a Honvéd és a magyar futball sikere is.

Kun Gergely arra is kitért, hogy a nyári igazolások nem sikerültek jól, ezért a légiósok jövőjét még át kell gondolnia a vezetőségnek. Az új vezetőedző kinevezését csak későbbre ígérte.

Kapcsolódó
„Mindenki látta, hogy mi történt: egyértelmű tizenegyes volt” – a Honvéd edzője nem érti, a bíró miért nem nézte vissza az esetet
A válogatott keretnél is számításba vett Szappanos szerint meríteniük kellett volna abból az alázatból, ami az akadémián dolgozókat jellemzi.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik