Magyar foci

Dzsudzsákék edzőjének szerződéshosszabbítást ért az NB I-es bronz

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Srdjan Blagojevic marad a labdarúgó OTP Bank Ligában bronzérmes Debreceni VSC vezetőedzője.

A DVSC honlapjának vasárnapi híradása szerint a szakvezető, valamint stábtagjai – Sasa Semeredi és Dejan Fijala – szerződését két évvel hosszabbították meg.

A szerb Blagojevic szeptember végén érkezett a DVSC-hez, irányításával a csapat 25 bajnokin 14 alkalommal nyert, és öt döntetlen mellett hatszor kikapott.

A Honvéd edzője nem úszta meg

Dean Klafuric távozik az élvonaból kiesett Budapest Honvéd vezetőedzői posztjáról.

A kispesti klub vasárnap a honlapján jelentette be, hogy szerződést bontott a trénerrel, így Chris Docherty sportigazgató és Ivan Kepcija szakmai tanácsadó után a horvát szakember is távozik Kispestről a kudarccal zárult idény végeztével.

Dean Klafuric novemberben érkezett a Honvédhoz, 21 bajnokin irányította az együttest. Mellette Damir Milanovic és Marko Djordjevic asszisztensedző, illetve Alex Segovia sporttudományos vezető is távozik a klubtól.

A Honvéd szombaton a Puskás Akadémia otthonában elszenvedett 2-1-es vereséggel 2003 után, története során másodszor búcsúzott az élvonalból.

Rossi üzent a kiesőknek

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a Honvéd és a Vasas FC is gyorsan visszatérhet az élvonalba.

Jól tudom, hogy a kiesést mindig nehéz megemészteni. Most két történelmi klub távozik az első osztályból, de biztos vagyok benne, hogy kemény munkával és teljes elszántsággal mindkettejük újra tudja kezdeni, és nagyon gyorsan vissza tud térni oda, ahol legnagyobb dicsőségeiket elérté

– írta vasárnap a közösségi oldalán az olasz szakvezető.

Hozzátette, a legjobbakat kívánja a Vasasnak, és különösen a Honvédnak, amelyről mindenki tudja, hogy különleges helye van a szívében.

Rossi 2012 és 2017 között két időszakban is volt a kispestiek vezetőedzője, a csapat előbb bronzérmet nyert, majd bajnok lett az irányításával.

Olvasói sztorik