Magyar foci

Demoralizáló vereséggel esett ki az Eb-ről az U17-es válogatott

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A magyar U17-es válogatott kedd este 4-2-re kikapott Írországtól, így kiesett a hazai rendezésű Európa-bajnokságról.

Borzalmasan kezdték a meccset a mieink, már a 4. percben hátrányba is kerültek, miután nem sikerült eltakarítani egy szöglet után a labdát lábbal és fejjel sem. Végül Luke Kehir pofozta be a hálóba a labdát. Sikerült hamar kiegyenlíteni, Molnár beadását Jake Grante nagy erővel fejelte a jobb alsó sarokba.

A 24. percben ismét előnybe kerültek az írek, miután Yaakobishvili csúnyán elszámolta magát, amikor kimozdult a labdára, Meliának csak az üres kapuba kellett bólintania. Hét perccel később jött az újabb pofon, Orazi a bal szélen rohant végig, a szervezetlen magyar védők között pedig megtalálta Meliát, aki közvetlen közelről nem hibázott.

Térfélcsere után sem tudott nyomást gyakorolni ellenfelére a magyar válogatott, sőt egy ellentámadás végén Kehir könnyedén belsőzhetett a jobb fölső sarokba egy labdát 17 méterre a kapunktól. Nem adta fel azonban Belvon Attila csapata, több csere után Németh beadását csukafejessel bólintotta a hálóba Kern Martin.

Ennél többre azonban nem futotta a magyarok erejéből, így vereséggel zárult az esős meccs, ezzel pedig kiesett a tornáról az U17-es válogatott. A csoport másik meccsén gól nélküli első félidő után 3-0-ra verte Wales a már biztos továbbjutó Lengyelországot.

Végeredmény – U17-es Eb, csoportkör, 3. forduló

Írország-Magyarország 4-2 (3-1)
Gólszerző: Kehir (5., 61.), Melia (24., 31.), ill. Grante (10. – öngól), Kern (71.)

Olvasói sztorik