Magyar foci

Egyre közelebb a visszavonuláshoz az Eb-t megjárt magyar csatár

Rungrodzs Jongrit / EPA / MTI
Rungrodzs Jongrit / EPA / MTI

Hivatalossá vált, hogy Priskin Tamás, az ETO FC Győr csatára a vasárnapi, Csákvár elleni szezonzáró bajnokin utoljára ölti magára a zöld-fehér mezt, írta a klub honlapja.

A felvidéki származású játékos 2005-ben, tizenöt évesen került az ETO-hoz. Bajnoki mérkőzésen először 2003 áprilisában, mindössze tizenhat évesen lépett pályára a Ferencváros ellen. Három évvel később már a Premiere League-be frissen feljutó Watford szerződtette.

Később játszott több angol klubban, de megfordult az orosz, osztrák, izraeli és szlovák bajnokságban is, az ETO-ba 2020 januárjában tért vissza.

A magyar válogatottban 2005 augusztusában Argentína ellen mutatkozott be. Legsikeresebb válogatott sorozata 2006 végére és 2007 elejére tehető, amikor sorozatban öt mérkőzésen is gólt szerzett.

2015. november 15-én a norvégok elleni pótselejtezőn góllal járult hozzá ahhoz, hogy Magyarország 44 év után újra Európa-bajnokságon szerepelhessen.

Hogy ez a búcsú csak az ETO-nak szól vagy végleges, még nem tudni, de minden bizonnyal utóbbiról van szó. Egy hónapja úgy nyilatkozott nem kizárt, hogy befejezi a játékot.

„Jobban hajlok afelé, hogy befejezem a pályafutásomat és felhagyok a futballal” – mondta akkor, elárulva, hogy készül a foci utáni életére is, a vállalkozása mellett tanulna, egyetemre is jelentkezett sportszervezői szakra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik