Magyar foci

Priskin Tamás: Hajlok afelé, hogy felhagyok a futballal

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A kilencedik helyen áll a Győr az NB II-ben, a csapat szerepléséhez eddig három gólt és egy gólpasszt tett hozzá Priskin Tamás. A 36 éves csatár szerződése a nyárig szól, az M4-nek pedig elmondta, nem kizárt, hogy befejezi a játékot.

Jobban hajlok afelé, hogy befejezem a pályafutásomat és felhagyok a futballal. Ezt egyelőre nem tudom százszázalékkal állítani, mert néha még úgy érzem, lenne bennem

nyilatkozta Priskin, aki készül a foci utáni életére is, a vállalkozása mellett tanulna, egyetemre is jelentkezett sportszervezői szakra.

A felvidéki csatár 15 éves korában került az ETO-hoz, 16 évesen pedig már be is mutatkozott az első csapatban. A győri évek után több szezont is Angliában töltött, ahol több csapatban is megfordult, majd megjárta Oroszországot, Ausztriát, Izraelt és Szlovákiát is. A Slovan Bratislavával Szlovák Kupát nyert, és ugyan a 2019-2020-as szezon közben távozott a Ferencvárostól, bajnoknak vallhatja magát.

2005-ben kapta meg a magyar állampolgárságot, abban az évben augusztusban debütált a válogatottban – ugyanazon a meccsen, mint Lionel Messi, akit kiállították az argentinok 2-1-es győzelme alkalmával. Priskinnek végül 63 fellépése volt a nemzeti csapatban, ezeken 17 gólt szerzett, a legemlékezetesebb pedig az utolsó volt, amit a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtező budapesti visszavágóján szerzett. Két csoportmeccsen is pályára lépett a 2016-os Eb-n nyolcaddöntőbe jutott csapatban.

Olvasói sztorik