Magyar foci

Megtört a jég, tíz forduló után ismét nyert a Kisvárda

A Kisvárda legyőzte otthon a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszó Újpestet a labdarúgó NB I 31. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Mindkét csapat tartalékosan állt fel, a hazaiaknál sérülések és eltiltások miatt csak hatan ültek a kispadon, míg a vendégeknél három fiatal magyar játékos került be a csapatba, közülük Mucsányi Márk először volt kezdő. Az Újpest korábbi edzője, Milos Kruscic, először vezette együttesét a lila-fehérek ellen.

A Kisvárda kezdett aktívabban, Spasic hagyott ki egy helyzetet, majd Nikolicnak a gólvonal elől kellett tisztáznia – igaz, saját hibájából. A 21. percben megfogyatkozott az Újpest, mivel Anculasz megkapta második sárga lapját is egy fölöslegesnek tűnő, a Kisvárda térfelén elkövetett szabálytalanság után. A kiállítást követően kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, bár a vendégek csak ritkán jutottak el az ellenfél kapujáig, írta tudósításában az MTI.

Ahogy az első félidőt, a másodikat is a Kisvárda kezdte jobban. Kruscic hármat is cserélt öt percen belül, ettől veszélyesebb lett a hazaiak támadójátéka, ami hamarosan gólokat eredményezett. Előbb Leoni jól robbant be a kapu elé Camaj lövésére (1-0), majd újra a montenegrói csatár lőtt, és a kapus védése után a szintén csereként beállt Ilievszki talált a hálóba (2-0).

A Kisvárda tíz fordulón át tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg és sikerével feljött a hatodik helyre. Az Újpest utóbbi három meccsén csak egy pontot szerzett.

NB I, 31. forduló

Kisvárda Master Good – Újpest FC 2-0 (0-0)
Kisvárda, 2670 néző
v: Erdős
Kisvárda: Petkovic – Hej (Camaj, 60.), Széles, Jovicic, Alic (Leoni, 55.) – Karabeljov, Melnyik – Makowski, Lucas (Ötvös, 83.) – Spasic (Ilievski, 55.) – Mesanovic
Újpest: Nikolic – Pauljevic, Hall, Anculasz, Antonov (Kastrati, 66.) – Boumal, Onovo, Szabó II, (Jevtovski, 66.), Varga Gy. (Diaby, 24.) – Gouré (Ambrose, 66.), Mucsányi (Csoboth, a szünetben)
gól: Leoni (68.), Ilievski (79.)
sárga lap: Melnyik (35.), Hej (49.), Karabeljov (56.), illetve Anculasz (9., 21.), Csoboth (58.), Diaby (71.)
piros lap: Anculasz (21.)

 

A bajnokság állása:
1. Ferencváros 63 pont
2. Kecskemét 54
3. Paks 48
4. Debrecen 48
5. Puskás Akadémia 47
6. Kisvárda 40
7. ZTE 38
8. Újpest 38
9. Mezőkövesd 36
10. Budapest Honvéd 33
11. Fehérvár 31
12. Vasas 25 – már kiesett

Kapcsolódó
Brutális KO-val sokkolta a dobogós Paksot a kiesés elől menekülő Mezőkövesd
Stefan Drazic triplázott, Varga Barnabás büntetőt rontott.
Olvasói sztorik