Magyar foci

Bajnoki címet nyert a Fradit kiejtő NB III-as csapat, mégsem ünnepel

ivancsa-kse.hu
ivancsa-kse.hu

NB III-as bajnoki címet nyert az Iváncsa, miután a Kecskemét tartalékcsapata ellen 4-2-re nyert a Közép-csoport 36. fordulójában.

A Magyar Kupában a Ferencvárost kiejtő csapat ezzel öt ponttal előzi meg a tabellán a Hódmezővásárhely együttesét, vagyis matematikailag is behozhatatlan előnyre tett szert. Ennek ellenére a klub honlapját és Facebook-oldalát böngészve sem találni a bajnoki cím ünneplésének. A Hunfoci cikke szerint ennek az az oka, hogy pontlevonás előtt áll az Iváncsa KSE, amiért az Újpest tartalékcsapata ellen pályára lépett egy játékos, aki öt sárga lapja miatt nem szerepelhetett volna a találkozón. A problémát a Balassagyarmat elleni meccs okozta, a csapat ugyanis visszalépett az NB III-as szezontól, így az eredmény törlődött, az iváncsaiak pedig azt hitték, így a sárga lapot is törölték. Mivel azonban ez nem így történt, négy pontot bukni fog a listavezető, vagyis egyetlen pontra csökken az előnye.

Amennyiben az Iváncsa megőrzi első helyét a tabellán, akkor osztályozón vívhatja ki magának az NB II-es tagságot. A Keleti csoportot nagy magabiztossággal nyerte a BVSC-Zugló, a Nyugati csoportban viszont még hatalmas a verseny, a Tatabányát és a Veszprémet csupán egyetlen pont választja el az élen, ráadásul az utolsó fordulóban egymással találkozik a két csapat.

Olvasói sztorik