Illyés Tibor / MTI
Magyar foci

Vignjevic: A teljesítményünk alapján legalább egy pontot megérdemeltünk volna

A Ferencváros hétfőn 3-2-re győzött Újpesten, az NB I 29. fordulójának rangadóján.

Az eredmény csalóka lehet, a lila-fehérek ugyanis időnként egészen meggyőző mezőnyfölényben játszottak, a helyzetkihasználás azonban a Fradi javára billentette a mérleget. Lefújás után így aztán összességében egy játékosaira büszke, de az eredmény miatt csalódott Nebojsa Vignjevic állt a kamerák elé.

„Úgy gondolom, hogy nagyon jó mérkőzést játszottunk és hatalmas köszönet a szurkolóinknak, akik végig töretlenül bíztattak bennünket. Sajnálom, hogy nem sikerült behúznunk ezt a mai meccset. Az első félidőt nagyon jól kezdtük, de hiányoztak a megfelelő befejezések, a kapu előtt hiányzott az önbizalom, a magabiztosság. A második félidőt aztán pontosan úgy kezdtük, ahogy nem akartuk, lassúak voltunk, kezdtek kiütközni a fáradtság jelei, elkezdtünk területet veszteni, egyre könnyebben adtuk el a labdát.

A Ferencváros nagyon veszélyes csapat, a magyar bajnokság legjobb csapata, kiváló kvalitású játékosokkal, ha esélyt adunk nekik, azt kőkeményen megbüntetik. Bosszantó a végeredmény, úgy érzem, a teljesítményünk alapján legalább egy pontot megérdemeltünk volna.

Az újpesti edzővel ellentétben Sztanyiszlav Csercseszovnak inkább a sérültek miatt főhetett a feje. Adnan Kovacevicet a 39. percben térdsérülés miatt kellett lehoznia, Tokmac Nguent pedig elővigyázatosságból hozta le a szünetben.

„Volt egy-két kérdőjel a mérkőzés előtt és alatt, Tokmac kisebb sérüléssel küzdött, majd a meccsen Kovacevic is megsérült. Ezt menedzselnünk kellett úgy, hogy ne veszítsük el a játékunkat. A fiúk szuperül megvalósították, amit kértem. Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, de nagyon hatékonyak és okosak voltunk. Az Újpest jó passzban van, önbizalommal telve játszhatott, ráadásul otthon és ellenünk mindent beleadott. De még egyszer mondom, megvalósítottuk, amit elterveztünk, nagyon örülök, hogy nyertünk.”

A zöld-fehérek egymás után a harmadik győzelmüket aratták a bajnokságban, mivel a Kecskemét kikapott a hétvégén, így kilenc pontra növelték előnyüket. A következő fordulóban bebiztosíthatja a címvédő az újabb aranyérmet, mivel pontegyenlőség esetén a több győzelem rangsorol, ebben pedig a Fradinak öttel több van a Kecskemétnél.

Olvasói sztorik