Magyar foci

Gojak csavarásaival és Lisztes góljával a Fradi harmadjára is megnyerte a derbit

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Ferencváros hétfő este 3-2-re nyert Újpesten, az NB I 29. fordulójának zárómeccsén.

Már a meccs előtt beindult az üzengetés a szurkolók között, majd a zöld-fehérek kiírták, hogy nekik jár a bajnoki cím, a túloldalon pedig az újpestiek közölték:

ti vagytok a NERencváros!

A kezdő sípszó után aztán mindenki a játékra kezdett összpontosítani. Az Újpest nagyon határozottan lépett föl, magához ragadta a kezdeményezést, de nem nagyon jutott el helyzetekig. A Fradi viszont rögtön az elsőből betalált. Egy gyors kontrából Marquinhos lépett ki, a védését pedig kivédte ugyan Nikolic, de Gojakhoz került a kipattanó, akinek volt ideje levenni, felnézni, majd ragyogóan a bal felső sarokba csavarni.

Egy kis bizonytalankodás után azonban sikerült újra ellenfele fölé kerekednie a hazaiaknak, még az első félidőben egyenlített is. Antonov beadásánál Knoester elmérte, hová esik a labda és a mögötte érkező Gouré a rövid alsóba lőtt.

Illyés Tibor / MTI Gouré gólöröme.

Térfélcsere után gyorsan megszerezte második gólját Gojak, miután egy visszagurítást megint kiváló technikával csavart ezúttal a bal alsóba. Ettől ismét sietni kezdtek az újpestiek, de rajta vesztettek, mert Antonov labdát veszített a saját térfelén, amiből elsőre úgy tűnt, megússza a gólt a hazai csapat, de a csereként bállt Lisztes Krisztián a kipattanót.

Illyés Tibor / MTI Lisztes gólja végül kulcsfontosságú volt.

A visszaeső lila-fehérek így nehezen pörögtek föl kétgólos hátrányból, de érezhetően keresték még a lehetőségeket. A hajrához közeledve Gouré fejelt egy kapufát, Csoboth centikkel hibázott el egy lövést, apránként egyre nagyobb nyomás alá került a listavezető. A csereként beállt Simon Krisztián azonban szépíteni tudott, miután egy megcsúsztatott fejesre sokkal harciasabban startolt rá, mint Botka Endre és  a kimozduló Dibusz fölött átpöccintette a labdát. Knoester csak a gólvonalon túlról tudta kikanalazni.

Mivel a sok pirózás miatt többször is leállt a meccs, a játékvezetői csapat 9 percet hosszabbított, így megkezdődött az őrült rohanás a gólért. Lisztes sokadik veszélyes betörése után nem centerezett, így Nikolic védeni tudott, az újpesti ívelések pedig valahogy mindig kifelé pattantak. A hatalmas küzdelem végül nem hozott újabb találatot, így maradt a 3-2-es végeredmény.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik