Magyar foci

Matthäus elmondta, szerinte mi hiányzik Szoboszlaitól ahhoz, hogy még nagyobb klubba igazoljon

Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images
Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images
A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint egy-két lipcsei év még jót fog tenni a játékosnak.

Az M4 Sport szerdán a helyszínről jelentkezett be a Bayern München – Manchester City Bajnokok Ligája-mérkőzésről (1-1 lett a vége, az első meccset 3-0-ra megnyerő angol csapat jutott tovább), és a sportcsatorna riportere meginterjúvolta a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Lotha Matthäust. A 150-szeres német válogatott, 1990-ben világbajnoki címet nyert korábbi középpályást sok minden mellett Szoboszlai Dominikről, a válogatott csapatkapitányáról is megkérdezték, Matthäusnak pedig határozott véleménye volt a lipcsei játékosról és arról, hol tart a karrierje.

Egyelőre a Leipzigben kell kitűnnie. Láttam, hogy a Hertha ellen milyen kiválóan teljesített, ő volt a második félidő legjobb játékosa. De nem csak a Hertha ellen kell bizonyítani. Hanem amikor a Bayern vagy egy Dortmund ellen játszanak, vagy ugyanígy a Bajnokok Ligájában. Talán ez hiányzik egy kicsit. Egy-két évet még el kell töltenie Lipcsében, és utána léphet tovább egy nagyobb klubba

– nyilatkozta Lothar Matthäus.

A Lipcse jelenleg a negyedik a Bundesligában, azaz Bajnokok Ligája-indulást érő helyen áll, és elődöntőzik a Német Kupában. Szoboszlainak öt gólja és 13 gólpassza van eddig a szezonban, Matthäus szavaira visszautalva pedig ősszel volt olyan meccse, amikor gólt szerzett, egyet pedig előkészített a Dortmund elleni 3-0-s győzelem során.

Olvasói sztorik