Magyar foci

Csercseszov: Ilyenkor vagy összekovácsolódunk, vagy szétesünk

fradi.hu
fradi.hu

Szombat este hét nyeretlen meccs után nyert a Ferencváros, nem is akármilyen játékkal. A Honvéd elleni tükörsima 3-0 után Sztanyiszlav Csercseszov edző úgy fogalmazott, eddig sem játszott a csapata rosszul, csak többször is pechesek voltak.

A szakvezető ezzel arra utalt, hogy az utóbbi hetekben, hónapokban számos meghatározó labdarúgója megsérült – ezúttal Zachariassent kellett idő előtt lecserénie az orosz edzőnek, komoly fájdalmai voltak, de egyelőre nem ismert a diagnózis, így az sem, mennyi időt kell kihagyjon.

A nehéz periódus nem ilyen. A nehéz periódus az, ha nincs meg a labdarúgókban az akarat, én pedig láttam, miként edzenek a srácok napról napra. A fociban benne van az, hogy nem tud mindig nyerni a csapat, pláne, ha sok sérültünk van. Ilyenkor két út van, vagy összekovácsolódunk, vagy szétesünk. Ezúttal megérdemelt győzelmet arattunk, örülök, hogy a drukkerek mögöttünk állnak

– értékelt Csercseszov a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A Honvéd edzője bár csalódott volt a végeredmény miatt, de természetesen gratulált a Fradinak a győzelemhez. Dean Klafuric a kispadról úgy látta, a Monaco elleni Európa Liga győzelem óta nem játszott ilyen jól a Fradi.

A mérkőzés elején kompaktabbak voltunk, amit egyre jobban elvesztettünk, túl mélyen védekeztünk és elvesztettük azt a mentalitást, ami szükséges lett volna a Fradi rendkívül jó játéka ellen.  Ellenfelünket az utóbbi hat hónapban nem láttam ilyen jól játszani, ezúttal a támadó mutatókban is kiválóan teljesítettek, ez volt a kulcsa a győzelmüknek

– értékelt a Honvéd edzője.

Eredmények – NB I, 27. forduló

Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd 3-0
Kecskeméti TE-ZTE FC 3-0
Mezőkövesd Zsóry FC-Vasas FC 1-4

pénteken játszották:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 0-1

Olvasói sztorik