Magyar foci

Hét nyeretlen meccs után a Honvéd ellen javított a Fradi

fradi.hu
fradi.hu

A Ferencváros szombat este 3-0-ra győzte le a kiesés elől menekülő Budapest Honvédot az OTP Bank Liga 27. fordulójában.

Rögtön az első perctől uralta a mérkőzést az FTC, de a kispestiek fegyelmezett védekezése miatt nem sikerült sok helyzetet kidolgoznia. Fordulópont állt be a 20. percben, amikor Zachariassen kapott remek kiugratást, de Dúzs remek vetődéssel elpaskolta előle a labdát. Az ütközésben viszont mindkettejük megsérült, előbb a norvégot, majd a kapust kellett lecserélni.

A két játékos többszöri ápolása miatt Pintér Csaba játékvezető 9 percet hosszabbított, de már a 41. percben megszerezte a vezetést a Fradi. Az elcsúszó Honvéd-védelmet megzavarta, hogy Marquinhos elengedett egy balról érkező beadást, ami így a hosszún érkező Ryan Mmaee számára tökéletes lett, ő pedig a hálóba lőtt.

Térfélcsere után is az történt, amit a Fradi akart, a második félidő derekán pedig Marquinhos úgy vette át Sigér passzát, hogy azzal lövő helyzetbe került és higgadtan kihasználta a helyzetét. A hajrában egy kispesti szabadrúgásból villámgyors kontrát vezetett az FTC, Owusu pedig a tizenhatosig meg sem állt és Tomás Tujvel mellett a hálóba pöckölte a labdát.

Győzelmével a Ferencváros hat pontra növelte előnyét a szintén 3-0-ra nyerő Kecskeméttel szemben, míg a Honvéd továbbra is három ponttal van lemaradva a bentmaradást érő helyekről.

Eredmények – NB I, 27. forduló

Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd 3-0
Kecskeméti TE-ZTE FC 3-0
Mezőkövesd Zsóry FC-Vasas FC 1-4

pénteken játszották:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 0-1

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik