Magyar foci

119. perces öngól döntötte el, ki jut be a Magyar Kupa döntőjébe

A Zalaegerszeg kedden drámai mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát, így a Magyar Kupa döntőjébe jutott.

A felcsútiak pillanatokon belül helyzetbe kerültek, de Colley a tizenhatoson belülről kapu fölé lőtt. Túloldalon Gergényi távolról és Ikoba közelről sem talált be, Mocsi fejese viszont hiába landolt a hálóban, a bíró nem adta meg a gólt.

A kupában nincsen VAR-rendszer, így senki sem szólt Vad II István játékvezetőnek, hogy ezt alighanem elnézte és maradt a 0-0-s állás.

Folytatásban többet volt a labda a felcsútiaknál, de több pici helyzete volt a ZTE-nek, de a két kapus egy-egy nagy védésének hála gól nélkül vonultak pihenőre a felek. Szünetben beállt Zahedi a Puskás Akadémiába és nyolc perc alatt két nagy helyzete is akadt, de mindkét alkalommal pontatlan volt a lövése.

Katona Tibor / MTI A zalaegerszegi Szendrei Norbert (b) és Artyem Favorov, a felcsúti csapat játékosa (j) a labdarúgó MOL Magyar Kupa elõdöntõjében.

Erre két Huszti András lövései következtek, de ő sem járt túl Markek eszén. Az utolsó 20 percben őrült rohanás kezdődött, a középpályák mint ha nem is léteztek volna, rengeteg pontatlan passz és kapkodó döntés után senki sem tudta kihasználni a helyzeteit. Hiába nézett ki jobban a ZTE játéka, a felcsútiaknak voltak ígéretesebb lövéseik, végül azonban hosszabbításra volt szükség.

Az első 15 perces félidőben rákapcsolt a PAFC és Komáromi egy perc alatt tüzelt is, de Demjén védeni tudott. Beszorította ellenelét a saját tizenhatosára a vendég együttes, de nem tudta gólra váltani a fölényét. Nagyon úgy tűnt, hogy csak a tizenegyespárbaj dönthet a továbbjutás sorsáról, ám a 119. percben Meshack elhúzott a jobb oldalon, középre tett labdája pedig pont felpattant a menteni igyekvő Bartolecz előtt, aki így a saját kapujába lőtt.

Rohant előre a Puskás Akadémia, de nem maradt ideje gólt lőni, így aztán 13 év után újra döntőt játszhat a Zalaegerszeg, amely még soha nem nyerte meg a Magyar Kupát.

Végeredmény – MOL Magyar Kupa, elődöntő

Zalaegerszeg – Puskás Akadémia 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) – hosszabbítás után
Gólszerző: Bartolecz (119. – öngól)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik