Varga Kevin életében először duplázott az NB I-ben

Gólpasszt is adott a hazatérő szélső, simán nyert a Debrecen.

A Debrecen labdarúgócsapata vasárnap magabiztos játékkal 3-1-re legyőzte a Vasast az NB I 25. fordulójának zárómeccsén.

Gyors ellentámadásból szerzett vezetést a hazai csapat, Dzsudzsák Balázs indította jobb oldalon Szécsit, aki a hosszú kapufánál érkező Varga Kevint hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Balogh Norbert az első félidőben két hatalmas helyzetet is elpuskázott korábbi csapata ellen, a másodikkal egyenlíthetett volna a Vasas, ehelyett egy ellentámadás végén Varga estében gurított le egy labdát, amit Mance szépen lőtt a hosszú fölső sarokba.

Térfélcsere után pillanatok alatt jött a harmadik Loki-gól is, újra Szécsit játszotta meg Dzsudzsák, majd a bepasszolt labdát Varga lőtte a kapuba, ezzel megszerezve pályafutása első dupláját az NB I-ben.

Ez eléggé demoralizáló volt az angyalföldiek számára, de becsületükre szóljon, hogy továbbra is küzdöttek legalább a szépítésért. Ez a 73. percben tizenegyesből jött össze, amit Berecz Zsombor harcolt ki és értékesített is. Ezzel a végeredményt is beállította.

Ezzel a Debrecen egy pontra maradt a Paks mögött a dobogó legalsó fokától, a Vasas viszont egymás után negyedik vereségével utolsó helyen áll, kilenc pontra a bentmaradást érő tizedik helytől.

Végeredmény – NB I, 25. forduló

Debreceni VSC-Vasas FC 3-1 (2-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, v.: Pintér
gólszerzők: Varga K. (34., 49.), Mance (44.), illetve Berecz (73., 11-esből)
sárga lap: Berecz (85.)