Magyar foci

A 17 éves magyar középpályás duplája kellett a Ferencváros pontszerzéséhez

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Rendkívül izgalmas mérkőzésen a MOL Fehérvár FC 2-2-es döntetlent ért el a Ferencváros vendégeként.

Jól kezdett a Vidi, rögtön a 7. percben vezetést szerzett Stopira fejeséből egy szöglet után, majd a Fradi gyújtotta be a rakétát és Botka távoli lövése, valamint Traoré fejese is pontatlan volt, majd két Zachariassen-lövésből sem született gól. Majdnem jött a következő fordulat is, mert a szünet előtt Botkát leszerelte Heister, a passzából Kodro lövését még védte Dibusz, de Schön Szabolcs ismétlésénél már tehetetlen volt. Hosszas várakozás következett, végül les miatt nem adta meg a játékvezető a második gólt.

Koszticsák Szilárd / MTI A fehérvári Stopira (j), miután gólt fejelt a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – MOL Fehérvár FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. április 2-án. Balra a fehévári Schön Szabolcs.

A második félidőre beállt Baráth Péter és Lisztes Krisztián is, meglepetésre utóbbinak volt nagyobb jelentősége, ugyanis a 17 éves középpályás már 15 másodperc alatt gólt is lőhetett volna. Ami késik, nem múlik azonban, az 59. percben Sagal újabb remek keresztpasszát már a kapuba lőtte Lisztes. Nem sokkal később jött a második gól is, Csongvai Áron szúrt el hátul egy cselt, ebből pedig Traoré kihagyhatatlan helyzetbe hozta Lisztest.

Koszticsák Szilárd / MTI A ferencvárosi Lisztes Krisztián (j) gólt szerez a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – MOL Fehérvár FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. április 2-án.

Mivel térfélcsere után a Fradi dominált, némileg váratlanul sikerült egyenlítenie a Vidinek, Schön beadására tökéletesen érkezett a csereként beállt Makarenko. Az utolsó fordulat végül elmaradt, Sagal sokadik jó beadását Abena a kapuba fejelte, de a lassítások után kiderült, hogy a karjáról pattant a hálóba a labda, így aztán ezt a találatot sem adta meg a játékvezető.

Újabb gól már nem esett, így végül pontoztozkodás lett a meccs vége.

Végeredmény – NB I, 25. forduló

Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 2-2 (0-1)
Groupama Aréna, 12 079 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Lisztes (59., 70.), illetve Stopira (7.), Makarenko (79.)
sárga lap: Botka (26.), Kovacevic (40.), illetve Dárdai (9.), Stopira (76.), Nego (92.)

Olvasói sztorik