Magyar foci

Szoboszlai: Ha valaki stresszel, passzolja nekem a labdát

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn rendkívül magabiztos játékkal 3-0-ra legyőzte Bulgáriát, ezzel 40 év után először kezdte ismét győzelemmel az Európa-bajnoki selejtezőket.

Alaposan megünnepelték a csapat tagjai a sikert, az öltözőből hosszú ideig szűrödtek ki az örömujjongás és a buli hangjai. Végül aztán ahogyan a bemelegítésnél, úgy a mérkőzés utáni interjúknál is Dibusz Dénes jött elő az öltözőből elsőként. A Ferencváros kapusa a tőle megszokott hideg fejjel értékelte a találkozót.

Nem számítottunk ilyen jó kezdésre, az első félidő minden várakozást felülmúlt! Jól játszottunk és maximálisan kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Az ellenfélnek talán még kapura lövése sem volt.

Kicsit sajnálom, hogy a második félidőben nem tudtunk betalálni, de összességében végig mi irányítottunk, a védelmünket akkor sem tudták megbontani” – összegzett a Fradi játékosa.

Osztozott a lelkesedésében Szalai Attila is, aki szintén azt emelte ki, hogy sikerült a találkozón irányítani és védekezés szempontjából stabilnak maradni. A Fenerbahce játékosa kiemelte, hogy ez nem csak a védők és Dibusz érdeme, hanem az egész csapaté, ezért hálás volt a támadóknak és középpályásoknak egyaránt. Abba is beavatta az újságírókat, hogy Marco Rossi azt kérte a félidei szünetben, hogy tartsa fenn a koncentrációt a csapat, mert nincs még vége a meccsnek.

Szoboszlai Dominik a szabadrúgásgóljáról elmondta, hogy pont kényelmesen állította fel a sorfalat az ellenfél kapusa, ezért magabiztosan állt a labda mögé. A magabiztosságáról meggyőződhettek a társai is, mert már a mérkőzés előtt mondta nekik, hogy ha valakit stresszel a tét, bízza rá a labdát.

Azt kértem mindenkitől, hogy játszanak felszabadultan, de ha valaki stresszel, passzolja nekem a labdát nyugodtan! Én szeretem elvinni az ilyesmit.

Nagy Ádámmal is szóba került a nyomás, az AC Pisa középpályása az első félidőben nem lőtt kapura egy labdát, ezért térfélcsere után viszont próbálkozott, de azt blokkolták. A 40 éve tartó sikertelen Eb-selejtezős sorozatról mosolyogva annyit mondott, hogy nem volt a csapat számára teher, de tisztában voltak ezzel az adattal, mert a médiában nagyon sok helyen fölmerült. A győzelem kapcsán óvatosan fogalmazott, mert mint mondta, ez egy kiváló kezdés volt, de még csak az út eleje.

„Nem akarok belemenni jóslásokba, hogy majd a szerbekkel versenyzünk-e. Ott vannak ráadásul a montenegróiak, akik jobb játékerőt képviselnek, mint a bolgárok, mert van pár remek futballistájuk. Ugyanezt a balkáni stílust képviselik, csípnek, rúgnak, harapnak. Nehéz lesz, de sokat fejlődtünk, már lassan azt kell mondanom, hogy én számítok idősebbnek a csapatban, de ez is azt mutatja, mekkora utat tettünk meg.”

Szoboszlain kívül a másik két gólszerző, Vécsei Bálint és Ádám Martin is megszólalt, a Fradi középpályása elmesélte, hogy elég magabiztos volt a VAR-vizsgálatnál, mert úgy érezte szabályos találatról van szó, de azért picit izgult is. Ádám természetesen örült a gólnak, hiszen egymás után két meccsen is betalált, és arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyszerűen sikerült a letámadást végrehajtani és abszolút megérdemelt volt szünetben a 3-0-s vezetés is.

Mohos Márton / 24.hu

Ha pedig kedves olvasóinkat esetleg az izgatta, hogy ki az öltözőben a hangulatfelelős, Szoboszlai ezt is elárulta: Kleinheisler László dönt arról, milyen zenére buliznak a játékosok. Az ő teljesítményét is értékelte a válogatott csapatkapitánya, mégpedig egy szóval:

Tökéletes!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik