Magyar foci

„Felelőtlenség volt” – Rossinak nem tetszett, hogy Szoboszlaiék kő-papír-ollóval döntötték el, ki lője a büntetőt

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési meccsen legyőzte 1-0-ra Észtországot a Puskás Arénában, a találkozó egyetlen gólját az az Ádám Martin szerezte, akinek ez volt az első találata a nemzeti csapatban. A különbség lehetett volna akár nagyobb is, azonban Sallai Roland tizenegyesét kivédte a kapus a 71. percben és a kipattanóra nem sikerült lecsapni.

Miután Kerkez Milos kiharcolta a büntetőt, Sallai és a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik kő-papír-ollóval döntötték el, melyikük lőjön. Ez a döntés nagyon nem tetszett a szövetségi kapitánynak, Marco Rossinak aki ennek hangot is adott a mérkőzést követően:

Ha van elsőszámú kijelölt labdarúgó a büntető végrehajtására, akkor lője ő a 11-est. Ha mindez 3–0-nál történik, akkor még meg is érteném, de 1–0-nál ez felelőtlenség volt. Erről már beszéltem Szoboszlaival.

Remélem, a jövőben nem ismétlődik meg, mert ha az észtek kiegyenlítenek, akkor nagyon zavart volna még úgy is, hogy ez egy barátságos meccs volt” – idézte a kapitány sajtótájékoztatón elhangzott szavait az M4 honlapja. Az olasz kapitány egyébként perceken belül lecserélte mindkét játékosát.

Szoboszlai Dominik a Nemzeti Sport Online kamerája előtt beszélt a történtekről, mint mondta, nem volt vita a két játékos közt és nem is az egóról szólt, csak mindketten el szerették volna végezni a tizenegyest.

Én pedig nem akartam azt, hogy nem csapatszerűen gondolkozom kapitányként, ezért gondoltam, hogy eldöntjük ilyen formán a tizenegyest. Ha nem hagyja ki, akkor nincs belőle ekkora dolog. Tanultunk belőle

– mondta.

A magyar válogatott legközelebb hétfőn, szintén a Puskás Arénában lép pályára, az Európa-bajnoki selejtezősorozatban Bulgária lesz az ellenfele. Marco Rossi csapata az első kalapból várta a sorsolást, a bolgárok mellett Szerbia, Montenegró és Litvánia lesz még az ellenfél. A csoport első két helyezettje kijut a 2024-es, németországi tornára.

Olvasói sztorik