Magyar foci

„Ez a szégyen kategóriája ettől a klubtól” – a székesfehérvári polgármester a Vidi tulajdonosát és edzőjét kritizálta

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Paks egygólos győzelmet aratott a MOL Fehérvár FC felett az NB I szombati játéknapján, amivel a kieső zónába lökte ellenfelét.

A Vidinek borzasztó szezonja van, idegenbeli mérkőzésein mindössze négy pontot szerzett az egész idényben és tízszer kikapott. A kialakult helyzetet már a székesfehérvári polgármester, Dr. Cser-Palkovics András sem hagyta szó nélkül és Facebook-bejegyzésében kritizálta Huszti Szabolcs vezetőedző, valamint Garancsi István tulajdonos munkáját.

„Ahogy Vidi-ügyekben mindig, most sem polgármesterként, hanem szurkolóként formálok véleményt” – kezdte bejegyzését a polgármester, majd rátért az edzőkérdésre, ugyanis meglátása szerint más hozzáállású szakember kéne a csapatnak.

„A kialakult helyzetért ugyan elsősorban valószínűleg nem Huszti Szabolcs a felelős, de a mostani helyzetben maga az edzőkérdés lebegtetése is ennek a spirálnak a folytatása, ami kieséshez vezethet. Ez pedig a szégyen kategóriája ettől a klubtól.

Most egy igazi, pozitív motivációs erőre van szükség. Egy olyan hiteles edzőre, aki befelé és kifelé is egyértelmű üzenet. A klub mindent megtesz a bentmaradásért és küzdeni fog az utolsó pillanatig. Ebben az elkeserítő helyzetben Marko Nikolicra, vagy hasonló kaliberű edzőre van szükség. A jelen és a jövő miatt is. A döntés a tulajdonos joga, de egyben felelőssége is.

Ezután Dr. Cser-Palkovics András azt írta, a tulajdonosnak meg kell értetnie a játékosokkal, hogy becsületbeli ügy a bentmaradás, továbbá egy nyilatkozatban tudatnia kell, mi a terv a jövőre nézve.

A fehérvári csapat utoljára 1999-ben esett ki az élvonalból, de rögtön a következő idényben vissza is jutott az NB I-be.

Olvasói sztorik