Magyar foci

Pakson is bebizonyosodott: a Vidi az NB I leggyengébb csapata idegenben

M4 Sport
M4 Sport

A Paks a góllövőlistát vezető Varga Barnabás duplájával egygólos győzelmet aratott a vendég MOL Fehérvár felett a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján. A hazaiak sorozatban harmadszor nyertek a bajnokságban, míg a kiesés ellen küzdő székesfehérváriak megszakítás nélkül ötödször maradtak alul idegenben, ráadásul mindannyiszor 2-1-re kaptak ki.

Aggasztó lehet a fehérvári csapat számára, hogy ebben a szezonban mindössze négy pontot szerzett idegenben 12 meccsen, ami messze a legkevesebb az egész mezőnyben, 12 meccsen ez már a tizedik vereség volt. A Mezőkövesd hátulról a második ebben a sorban, amely hét pontot szerzett.

A Paks az elejétől magához ragadta a kezdeményezést, mezőnyfölényt alakított ki, többet birtokolta a labdát és volt két helyzete is. Az erős szél gyakran megzavarta a játékosokat, de a 30. percben a házigazdák egy mintaszerű, pontos támadás végén betaláltak, a gólkirály-jelölt Varga Barnabás fejjel volt eredményes. A vendégek csak ritkán tudták átjátszani a magasan védekező hazaiakat, és amikor sikerült, akkor sem jelentettek veszélyt a kapura. A félidő ráadáspercében ugyanakkor teljesen váratlanul összejött az egyenlítés, a feleslegesen kifutó hálóőr, Simon mellett-fölött Schön juttatta a kapuba a labdát.

A szünet után jobban kezdett a Fehérvár, mégis a Paks vette vissza a vezetést, miután Alef megrúgta Hahnt a 16-oson belül, a játékvezető pedig VAR-segítséggel 11-est ítélt. A büntetőt Varga értékesítette magabiztosan. A csapatok komolyabb helyzet nélkül jutottak el a hajráig, amelyben beszorította riválisát a Fehérvár. Simon egyszer bravúrral védett, végül a Paksnak sikerült megőriznie előnyét.

NB I, 23. forduló

Paksi FC-MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)

gólszerzők: Varga B. (30., 56., a másodikat 11-esből), illetve Schön (45+1.)

Olvasói sztorik