Magyar foci

Csercseszov a németországi vereségről: Nem szabad mást, csak magunkat hibáztatni

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Ferencváros révén 19 év után érte meg magyar csapat a nemzetközi kupatavaszt, de az NB I-es címvédő nehéz helyzetbe került az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágója előtt, ugyanis 2-0-s vereséget szenvedett csütörtökön a Bayer Leverkusen otthonában.

Sztanyiszlav Csercseszov hazája egyik lapjának nyilatkozott, amit az ulloi129.hu szemlézett, és amiben azt mondta, az eredménnyel ugyan nem elégedettek, de a játékosaira nem lehet panasz, betartották az edzői utasításokat és önfeláldozóan játszottak. A vezetőedző úgy látja, a kellő helyzeteket meg is teremtette a csapata, más kérdés, hogy nem tudott élni vele, miközben a Leverkusen kihasználta a kínálkozó lehetőségeket, és még szerencséje is volt.

A szerencse mindig is része volt a futballnak, így nem szabad mást, mint magunkat hibáztatni. Valamit nem adtunk át a srácoknak, nem magyaráztuk el teljesen

mondta Csercseszov.

A Fradi keretéből többen is kidőltek sérülés miatt, ráadásul Botka Endre sárga lapos eltiltás miatt nem szerepelhet majd a visszavágón.

Hasztalan erről beszélni: én a futballcsapat vezetőedzője vagyok, nem pedig egy Monopoly-játékos. Igen, nehéz helyzetbe kerültünk a Bayer Leverkusen elleni visszavágó előtt, de a stábunk szokott az ilyen helyzetekkel foglalkozni és nem szoktunk panaszkodni.

Sztanyiszlav Csercseszov szerint dolgozni kell a hibákon, törekedni a fejlődésen, és sosem szabad feladni, hanem hinni kell a saját képességeikben. Abban bízik, hogy a Leverkusen elleni, csütörtöki visszavágón 60 ezer ember kint lesz majd a Puskás Arénában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik