Magyar foci

Dibusz többet érzett a mérkőzésben, Zachariassen szerint az eredmény kiábrándító

INA FASSBENDER / AFP
INA FASSBENDER / AFP
A Ferencváros 2-0-s vereséget szenvedett csütörtökön a Bayer Leverkusen vendégeként a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Dibusz Dénes szerint több volt ebben a mérkőzésben, Sztanyiszlav Csercseszov úgy vélte, a párharc még csak most kezdődik.

„Ezért az eredményért nagy kár, több volt ebben a mérkőzésben. A visszavágó nagyon nehéz lesz. Összességében pariban voltunk, az elején volt egy kis alárendeltség, ott nem tudtunk úgy kijönni szituációkból, ahogy szereztük volna. Az ellenfél vezetést szerzett, de 20 perc után rátaláltunk arra, hogy mi működhet” – nyilatkozat az M4 Sportnak Dibusz Dénes.

A kapus azt mondta, többnyire meg tudták valósítani azt, amit szerettek volna.

„Voltak jó lehetőségeink, amelyekből betalálhattunk volna. Ellenfelünk játékában sem volt benne a második gól, sajnos a végén egy nagyszerű szabadrúgás után a kipattanó labdára a hazaiak értek oda előbb. Elégedettek lehetnek az eredménnyel. Mi levonjuk a következtetéseket és tanulságokat, a vezetőedző is arról beszélt az öltözőben, hogy a visszavágó más lesz.

Más játékkal kell kirukkolnunk, kulcs lesz, meg tudjuk-e szereznie a vezetés. Onnantól egy új mérkőzés indulhat. Be kell húznunk a hétvégi, Puskás Akadémia elleni meccset, és készülhetünk a visszavágóra.

„Nem jól kezdtük a meccset az első 20-25 percben, de aztán felbátorodtunk, voltak lehetőségeink. A kapufám sajnálom, hogy nem ment be, a végén pedig azt kell mondanom, hogy kicsit csalódást keltő az eredmény. Az ellentámadásaink tekintetében nem álltunk rosszul, a meccs két harmada jól sikerült, ám az eredmény kiábrándító” – vélte Kristoffer Zachariassen.

Sztanyiszlav Csercseszov szerint a párharc még csak most kezdődik el igazán.

Nagyjából sikerült azt játszani, amit elterveztünk. Két kicsit szerencsétlen gólt kaptunk, ez lett a vége. Nekünk most a Puskás Akadémia ellen kell koncentrálnunk, és csak utána majd a visszavágóra.

Kollégája, Xabi Alonso érthetően elégedetten nyilatkozott.

„Ez egy jó eredmény, azonban ez még nem jelent semmit. A legjobb teljesítményre lesz szükségünk a visszavágón, topformában kell futballoznunk Budapesten.”

Kapcsolódó
Kétgólos hátrányt kell ledolgoznia a Fradinak az EL-ben
Nagy csata után kapott ki 2-0-ra a magyar bajnok a Leverkusentől az Európa Liga nyolcaddöntőjében.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik