Magyar foci

A Fradinál nem értik, hogy a súlyos sérüléssel végződő eseteket miért nem torolja meg a VAR

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Egyre több a sérült a Fradi futballcsapatánál, ami azért is érinti érzékenyen az NB I címvédőjét, mert alig egy hét múlva jön a Bayer Leverkusen elleni Európa Liga-nyolcaddöntő első felvonása.

Tokmac Nguen a napokban esett át egy műtéten az ágyéksérülése miatt, így ő szinte biztos kihagyja a németek elleni párharcot, de a Csakfoci információi szerint hiányozhat majd egy másik légiós, Samy Mmaee is, aki a Debrecen ellen sérült meg, amikor Dorian Babunski rácsúszott. A két említett játékos mellett Vécsei Bálint, Adnan Kovacevic, Muhamed Besic és Owusu Kwabena is sérült, a Debrecenben lecserélt Pászka Lóránd viszont valószínűleg játszhat a Leverkusen ellen.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Sportrádiónak nyilatkozva nehezményezte, hogy a VAR nem nézte vissza azokat az eseteket, amelyek súlyos sérüléssel végződtek.

„Owusu az Újpest ellen szenvedett komoly sérülést egy kontakt következtében. Kifejezetten azért igazoltuk, hogy az EL-ben segítségünkre legyen, nem azért, hogy a magyar bajnokságban, hiszen ott nem feltétlenül volt szükség az ő személyére. Aztán Kisvárdán Besic szenvedett súlyos sérülést, több hónap lesz, mire visszatérhet, az is egy rúgás után történt.

Most a debreceni meccsen megint egy teljesen ártalmatlan szituációban, a saját térfelünkön faultolták le úgy Samyt, hogy súlyos sérülést szenvedett, szintén nem volt VAR-ellenőrzés és piros lap

– mondta Orosz, és ellenpéldának felhozta a Fradi Trabzonspor elleni EL-csoportmeccsét, amelyen Eldar Civicet a videózás után állították ki.

Szerinte Babunski becsúszását is le kellett volna ellenőriznie a VAR-nak

„Nem jobb nekem attól, hogy kiállítják az ellenfelet, de ha ez az elején megtörtént volna, akkor nem biztos, hogy a másik két sérülés bekövetkezik, mert lehet, azt mondják, hogy jobban odafigyelünk, nem rugdossuk agyon a Fradit”.

A sok sérült miatt a Fradi utánanézett, van-e lehetőség további játékosok nevezésére az EL-re, de a szabály nem ad lehetőséget a változtatásra.

A kiemelt képen Andó-Szabó Sándor, a Debrecen-FTC mérkőzés játékvezetője látható.

Olvasói sztorik