Magyar foci

Huszti Szabolcs: Ki kell mondani, hogy a kiesés ellen küzdünk, de nem érzem, hogy a játékosok ezt átérzik

molfehervarfc.hu
molfehervarfc.hu

A világbajnokság miatt megnyújtott téli szünet előtt a Fehérvár hazai pályán verte 4-1-re a Kisvárdát, majd két és fél hónapra leállt az NB I, amióta pedig visszatért a magyar bajnokság, a Vidi nyújtotta a leggyengébb teljesítményt az egész mezőnyből.

Huszti Szabolcs csapata mindössze két pontot szerzett az idén elérhető 15-ből., szombaton Zalaegerszegen kapott ki 2-1-re úgy, hogy a 4. percben még vezetést szerzett.

Így aztán csak a tizedik a csapat, és mindössze két ponttal előzi meg a már kiesőhelyen álló Budapest Honvéd, Vasas kettőst. Eddig nem nagyon kommunikálta senki a klub részéről, hogy a bennmaradás a cél, de most Huszti az értékelésében már kijelentette, hogy bizony ez a helyzet.

„Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést, és utána is volt egy-két lehetőségünk, amikből többet kellett volna kihoznunk. Sajnos utána megismétlődött, ami az elmúlt meccseken is, tudom, hogy lent van a játékosok önbizalma, de

pont ilyenkor a vezetés tudatában, ugyanúgy ahogy a Puskás Akadémia ellen is múlt héten, kell jobban átérezni, hogy a kiesés ellen küzdünk, és sajnos nem érzem teljesen, hogy a játékosok ezt átérzik.

Hiányoznak a karakterek a pályán, akik ezt meg tudnák fogni, vannak sértődések azok részéről, akik nem játszanak, de minden edzőnek, így nekem is az a célom, hogy a legjobb csapatot küldjem fel a pályára. Ki kell mondanunk kifelé is, hogy a kiesés ellen küzdünk és nehéz helyzetben vagyunk, de most ebből a helyzetből kell elérnünk azt, hogy elkerüljük a kiesést” – idézte a klubhonlap Husztit.

A Fehérvár a következő három fordulóban egyébként a Vasassal és a Budapest Honvéddal is találkozik – közte pedig a Pakssal.

Olvasói sztorik