Magyar foci

Ráállt a 2-1-es idegenbeli vereségekre a Fehérvár

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Zalaegerszeg hazai pályán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a bennmaradásért küzdő MOL Fehérvárt az NB I 21. fordulójában.

A meccs előtt a zalaegerszegi szurkolók a csapat korábbi játékosára és edzőjére, a 47 évesen elhunyt Lendvai Miklósra emlékeztek.

Mindössze négy perc telt el, amikor előnybe került a Fehérvár, az az Újpestről igazolt Katona először volt eredményes új klubja színeiben, fejese után a lécről vágódott be a labda.

A ZTE az első félóra végén szintén fejesből egyenlített: Szalay beadása után Csókát teljesen üresen hagyták a fehérváriak, ő pedig köszönte a lehetőséget, és a bal sarokba fejelt.

A Zalaegerszeg Csóka révén 461 perc után szerzett ismét gólt a bajnokságban.

Szalay a gólpassza után maga is betalált, 20 méteres szabadrúgást vágott a kapu bal oldalába. A 21 éves játékosnak ez volt szezonbeli harmadik bajnoki gólja.

A 2-1-es ZTE-győzelem azt jelenti, hogy a Fehérvár idén ötödik bajnokiján is nyeretlen maradt, ezeken a találkozókon összesen két pontot kapart össze Huszti Szabolcs csapata, amely idegenben sorozatban negyedszer kapott ki 2-1-re. A ZTE viszont megtörte hatmeccses negatív szériáját.

NB I, 21. forduló:

ZTE FC – MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 2107 néző
v.: Farkas
ZTE: Demjén – Huszti, Mocsi (Lesjak, 76.), Csóka, Gergényi – Sankovic, Tajti, Szendrei – Szalay, Németh D. (Ikoba, 72.), Ubochioma (Mim, 72.).
Fehérvár: Kovács D. – Nego, Larsen, Csongvai, Heister – Flores, Houri (Christensen, 62.) – Katona, Pető (Szabó L., 56.), Schön – Kodro.
gól: Csóka (32.), Szalay (55.), illetve Katona (4.)
sárga lap: Huszti (35.), Ikoba (76.), illetve Katona (41.), Flores (83.), Schön (85.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik