Magyar foci

A rivális Újpest csapatkapitányát igazolta le a Vidi

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
Csongvai Áron és Katona Mátyás is a Fehérvár focicsapatában folytatja, miután kivásárolták őket a szerződésükből. Az újpestiek közleménye szerint rekord közeli összeget fizetett értük a Vidi.

Megtörtént a bejelentés, a Fehérvár labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Csongvai Áron és Katona Mátyás. Ez az NB I-es tél legrosszabban őrzött titka volt, ugyanis már a múlt héten több lap is írt, hogy ez az igazolás készül, majd a két focista nem is játszott a legutóbbi fordulóban (az Újpest így is nyert a Vasas ellen), klubjuk pedig azt a közleményt adta ki, hogy tárgyal az eladásukról.

„Egyik oldalról boldog vagyok, hogy Csongvai Áront és Katona Mátyást megvásárolják, hiszen ez azt mutatja, hogy jó munkát végeztünk velük. A mai modern futballban természetes, hogy adjuk-vesszük a játékosokat” – mondta a Vasas elleni találkozót követően a lila-fehérek vezetőedzője, Milos Kruscic.

A dolog érdekessége, hogy a Vidi egy riválistól nemcsak a saját nevelésű játékosokat vásárolta ki, hanem Csongvai személyében a csapatkapitányt is. Ami érthetően elég komoly nemtetszést váltott ki az újpesti táboron belül. Az újpesti közlemény szerint a két játékosért rekord közeli összeget fizetett a Fehérvár, ami a magyar klubok közti transzfereket illeti.

„Éreztem, hogy nagyon szeretne a Vidi, ami magabiztossággal és pozitív érzéssel töltött el. Egyértelműen előrelépés ez az átigazolás a karrierem és a fejlődésem szempontjából. Nagy célokkal érkezem, a klub felépítése és körülmények maximálisan adottak a célok eléréséhez.

Bele kell állnunk a kemény munkába, csak magunkra kell fókuszálnunk és akkor bizonyítani tudjuk majd, hogy a Vidi sokkal többre hivatott, mint ahol jelenleg áll a tabellán.

Nagy elvárásaim vannak magammal szemben is, szeretnék minél több játéklehetőséget kapni és jó teljesítményt nyújtani, annak érdekében is, hogy újra meghívót kaphassak majd a válogatott keretbe” – nyilatkozta Csongvai.

A 22 éves Csongvai a védelemben és a középpályán is bevethető, a 23 éves Katona a pálya közepén, a szélen, de ebben a szezonban játszott már csatárt is.

A Fehérvár és az Újpest közvetlen riválisai egymásnak, a fővárosi csapat épp a legutóbbi fordulóban előzte meg riválisát. A Vidi a még bennmaradást érő tizedik helyen áll, míg az Újpest a kilencedik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik