Magyar foci

Kubatov ugyanúgy reagált az EL-sorsolásra, mint Rossi, amikor megkaptuk a világbajnokokat

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

„Easy” – vagyis könnyű, ezzel az egy szóval reagált a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a Facebook-oldalán az Európa Liga-sorsolásra. A csoportjából az első helyen továbbjutó Fradi a Bundesligában jelenleg a 10. helyen álló Bayer Leverkusennel csap össze a nyolcaddöntőben, és a német csapatot régi ismerősként köszöntheti, hiszen a felek az EL tavalyi kiírásában is egymásnak feszültek. Akkor Leverkusenben 2-1-re nyertek a németek, majd a csoportkör utolsó felvonásában a Fradi 1-0-val vágott vissza, megszerezve ezzel első pontjait a főtáblán.

Kubatov reakcióját egyrészt lehet a magabiztosság jeleként értékelni, másrészt lehet, hogy az elnök emlékezett arra, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is easyzett egyet, amikor a Nemzetek Ligájában három világbajnok, Olaszország, Németország és Anglia került a csoportunkba. A válogatott remekül abszolválta a nagyon komoly feladatot, és 10 pontot szerezve simán bennmaradt a Nemzetek Ligája A divíziójában, és bizonyára Kubatov is abban bízik, összejön egy hasonló bravúr a Fradinak is.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, nehéz, de megoldható a feladat, míg a csapat kapusa, Dibusz Dénes szerint a Fradi erőt meríthet abból, hogy egyszer már legyőzte a Leverkusent.

„Úgy kell belemennünk ebbe a párharcba, hogy érezzük: van esélyünk! (…) A Leverkusennél talán kaphattunk volna nagyobb sztárcsapatot is, de ők is bivalyerősek, stílusos focit játszanak, komoly nemzetközi rutinjuk van. Ezzel együtt mi bízunk magunkban, és abban is, hogy el tudjuk őket kapni, főleg, ha a fantasztikus szurkolóink is mellettünk állnak majd.

A célunk egyértelmű: úgy kell pályára lépni mindkét találkozón, hogy kiharcoljuk a továbbjutást!

– fogadkozott Dibusz.

A párharc első felvonását március 9-én rendezik a német csapat otthonában, majd egy héttel később következik a visszavágó a Puskás Arénában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik