Magyar foci

Góllal debütált a Vidi új igazolása, a Puskás Akadémiától két találatot is elvettek

A Puskás Akadémia szombaton 1-1-es döntetlent játszott a MOL Fehérvár FC otthonában az NB I 20. fordulójában.

Két gólt is lőtt a Puskás Akadémia az első félidőben, de egyiket sem adta meg a játékvezető. Az elsőnél ugyan Marcel Heister fejelt oda Marius Corbu elé a labdát, de még a beadást megelőző esetnél látott lest a videobíró. Mindössze két perccel később egy beadást követően Spandler Csaba csúsztatását kotorta be közelről Artyom Favorov, ez is érvénytelen találatnak bizonyult.

Ezután borzasztó pontatlan játékot produkált mindkét csapat, Schön Szabolcs beindulásai okoztak csak időnként izgalmat. Térfélcsere után viszont sokkal összeszedettebb lett a Vidi, előbb Kasper Larsen fejelt nagyjából nyolc méterről épphogy kapu mellé, majd jött az első találat, a rövidre érkező új igazolás, Csongvai Áron belsőzte be a levegőből a bal fölső sarokba a labdát.

Lendületben maradtak a hazaiak, de a bekapott góltól aktívabb lett a Puskás Akadémia is. Egy bal oldali szöglet után középre fejelte a labdát Jonathan Levi, amit Corbu kapu mellé sodort. Ismét hektikussá vált a játék, a hajrában pedig Levi villant, Fiola Attila kicselezése után távolról bombázott a bal fölső sarokba.

Ezután aztán őrült rohanásba kezdtek a felek, míg a fehérvári közönség a játék minőségét szidta, a pályán kétségbeesetten igyekezek eldönteni a meccset a hibát hibára halmozó játékosok. Az utolsó percre még maradt egy fordulat, ugyanis Lirim Katrati bár kiharcolt egy szabadrúgást, addig reklamált sárga lapot, amíg a felcsúti védő helyett ő maga kapott. Neki pedig a második volt, így kiállította a játékvezető.

A szabadrúgásból gól nem született, így maradt az 1-1-es végeredmény.

Olvasói sztorik