Farkas Norbert / 24.hu
Magyar foci

Bíróságra megy a Fradi az MLSZ büntetése miatt

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága még decemberben, összevont eljárás alapján, a Kecskemét elleni idegenbeli és a Debrecen elleni hazai mérkőzésen történtek miatt büntette a Ferencvárost. Az indoklás szerint a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás) pénzbírsággal sújtotta a klubot, illetve egy hazai meccsre be kell zárni a B3 szektort.

A Fradi közleményben tudatta, hogy a büntetést a február 18-i, Kecskemét elleni meccsen tölti le. A közleményben az is szerepel, hogy az FTC végrehajtja az MLSZ által előírtakat, de nem ért azzal egyet, így „bírósági úton folytatja az ügyet és kiáll az igaza mellett”.

A Kecskemét elleni meccs rangadó is lehetne, ugyanis az első helyezett fogadja a másodikat, de a Ferencváros 14 ponttal vezeti a bajnokságot riválisával szemben. A KTE minden várakozást felülmúlva szerepel, újoncként áll ugyanis a második helyen, mindössze kétszer kapott ki a szezonban.