Magyar foci

„A bírók nem tudatosan, de sokszor csalnak” – a Diósgyőrrel is ez történt az aktuális ellenfele szerint

A Diósgyőr vasárnap 1-0-ra legyőzte az Ajkát az NB II 23. fordulójában.

Lefújás után a hazaiak vezetőedzője a vereség ellenére is nagyon elégedett volt csapata játékával, elmondása szerint az Ajka akarat érvényesült a pályán.

„Tudom, hogy nehéz ezt átállítani az emberekben, a szurkolókban vagy a játékosokban, de engem nem érdekel az eredmény. Kikaptunk 1-0-ra, lehetett volna 1-1 is, de macska-egér harc volt a pályán. Óriási fölényben játszottunk a Diósgyőr ellen, lefociztuk őket, erre lehet építeni. Persze a szurkolóban az marad meg, hogy kikaptunk 1-0-ra. Magamban keresem a hibát, hiszen ezúttal is nagy fölényben, brutális focit játszottunk, viszont mégsem tudtunk megnyerni egy ilyen meccset”

– mondta Jeney Gyula vezetőedző.

Az Ajka edzője szerint azonban a balszerencse mellett a játékvezetők is beleszóltak a meccsbe. Jeney szerint elmaradt egy tizenegyes, ami járt volna a csapatának, ennek kapcsán pedig azt mondta, hogy sokszor öntudatlanul támogatják a bírók a DVTK-t.

Eddig nyolc tizenegyesből egyet sem kaptunk meg, míg a Diósgyőr a Tiszakécske ellen egy kamutizenegyest kapott, amikor Zamostny beleütött a labdába. Ezen a meccsen most Szatmári ütött bele a labdába, amikor Szarka átemelte, de nem adtak tizenegyest. Tudjuk, hogy a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus is a neve miatt nyeri meg a meccseit, sokszor csalnak nekik a játékvezetők. De ezzel nincs probléma, mert a bírók ezt nem tudatosan csinálják.

A nagycsapatok ettől számítanak nagycsapatnak, háromszor jöttek át a térfelünkön, majd befejeltek egy rögzített játékhelyzetet és nyertek. Gratulálok nekik, mert egy nagycsapat ismérve, hogy egy ilyen meccset is meg tud nyerni.”

A Diósgyőr egymás után negyedik mérkőzését nyerte meg és nyolc ponttal vezeti a bajnokságot az MTK előtt. Az Ajka hatodik helyen áll, a feljutástól és a kiesésről döntő rájátszástől is kilenc-kilenc pontra.

Olvasói sztorik