Ercin Erturk/Anadolu Agency via Getty Images
Magyar foci

A Vasas focistái lemondtak a bérük egy részéről, hogy anyagi támogatással segítsék a földrengés károsultjait

A Vasas FC anyagi segítséget nyújt a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak, közölte a Csakfoci.

A Törökországot és Szíriát hétfőn megrázó, 7,8-as erősségű földrengés károsultjain a világ minden tájáról próbálnak segíteni, pénteken az UEFA, valamint a Horvát Labdarúgó Szövetség is küldött anyagi támogatást és így tett az NB I-es Vasas labdarúgócsapata  is.

„Törökországra általában az edzőtáborokkal és a gyönyörű környezetben eltöltött nyaralásokkal kapcsolatban gondolunk, de akkor sem szabad elfelejteni ezt a régiót, amikor egy ekkora katasztrófa után az ott élő emberek szorulnak segítségre. Januárban több hazai csapathoz hasonlóan mi is a törökországi Belekben edzőtáboroztunk. Ideálisak voltak a körülmények, a kiszolgáló személyzet tökéletes feltételeket biztosított a munkánkhoz.

Úgy gondoltuk, kötelességünk, hogy a földrengést követően segítsük a mentésben résztvevő magyar szakemberek munkáját. Játékosaink a saját bérükből ajánlottak fel segítséget a kutatócsoportnak, amit a klub további összeggel egészített ki, így reméljük, mi is hozzá tudunk járulni a csoport minél eredményesebb munkájához

– mondta a csakfoci.hu-nak Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója.

A portáltól az is kiderült, hogy a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat húszfős csapattal és négy kutyával segíti a mentést, amely során csaknem húsz emberen tudtak már segíteni.

Olvasói sztorik