Magyar foci

A Vidi 93. perces büntetővel kapott ki Mezőkövesden

A Mezőkövesd pénteken 2-1-re legyőzte a MOL Fehérvár FC-t az NB I 19. fordulójának nyitómeccsén.

Hatalmas lendülettel kezdett a Mezőkövesd, két nagy helyzetet is elpuskázott az első percekben, amely egy fehérvári védőtől kapott labdából alakult ki. A Vidi azért összeszedte magát és nagy mezőnymunka vette kezdetét, ami brusztolást, sok hibát és nem túl látványos játékot eredményezett.

Végül a 34. percben tört meg a jég, Dárdai Pál lapos passzába ért bele pocsékul Ilia Beraisvili, a hosszún érkező Lirim Kastrati pedig a léc alá lőtt. Sokáig nem örülhetett a vendég együttes, mert a középkezdés után szám szerint a hetedik passzt lefülelte Schön Szabolcs, a felszabadítási kísérletbe beletette a lábát Kállai Kevin, az így lecsorgó labdát pedig a lendületből érkező Dino Besirovic a jobb alsóba lőtte. Egy percig örülhetett a vezetésnek a MOL Fehérvár FC.

Térfélcsere után Kenan Kodro fejesét fogta a kapus, túloldalon pedig Molnár Gábor ugyan gólt lőtt az ötös jobb sarkáról, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot, a VAR pedig nem látott rá okot, hogy más ítélet szülessen. Nem sokkal később Schön is lesgólt szerzett, de ez még egyértelműbb eset volt, így maradt az 1-1.

A hajrában két nagyot védett Riccardo Piscitelli, a slusszpoén viszont a 93. percre maradt: egy mezőkövesdi kontra végén Vajda Sándor lövése Nikola Szerafimov könyökét találta el, a megítélt büntetőt pedig Stefan Drazic értékesítette. Az északmacedón védő második sárga lappal ki is állt, de ez már nem változtatott semmin, a Mezőkövesd 2-1-re nyert.

Olvasói sztorik