Magyar foci

Piros lap, utolsó pillanatos egyenlítés és hosszabbításban szerzett gól – továbbjutott a Debrecen

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

A Debrecen labdarúgócsapata hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az ETO FC Győrt a MOL Magyar Kupa szerdai nyolcaddöntőjében.

Alaposan megszenvedett az NB II-es ellenfelével a vendégcsapat, az első félidő ráadásában jött csak össze a vezető gól, ekkor Dzsudzsák Balázs a tizenhatos jobb oldaláról átívelte a labdát a bal oldalra, Bódi Ádám lefejelt labdáját pedig Antonio Mance bravúrosan a jobb fölső sarokba lőtte közelről.

Térfélcsere után nem szakadt meg a DVSC a második gólért, az ETO viszont egyre feszültebb lett. A hajrában akkor paprikázódott fel végképp a hangulat, amikor Babati Benjámint kiállította Derdák Marcell játékvezető – érdekesség, hogy nem derült ki, miért kapott azonnal piros lapot Babati. Emberhátrányban is egyenlített egy felívelés után a győri együttes, Csinger Márk a földre pattintva vette be Megyeri Balázs kapuját.

Ezzel viszont ellőtte minden puskaporát a Győr, a hosszabbításban csak az időt húzta, de rá is faragott, mert Stefan Loncar a 105. percben bekotort egy labdát a hálóba. Így maradt 15 perce a hazaiaknak egyenlíteni, amivel nem tudtak élni, ezért a Debrecen jutott be a legjobb nyolc közé.

Végeredmény – Magyar Kupa, nyolcaddöntő

ETO FC Győr (NB II)-Debreceni VSC 1-2 (0-1, 1-1, 1-2) – hosszabbítás után

korábban:
Monor (NB III)-Paksi FC 1-5 (1-2)
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-ZTE FC 0-2 (0-0)
Iváncsa KSE (NB III)-Budafoki MTE (NB II) 1-2 (1-0)
ESMTK (NB III)-Kisvárda Master Good 0-1 (0-0, 0-0, 0-0) – hosszabbítás után
Vasas FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
MTK Budapest (NB II)-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-1)

Olvasói sztorik