Magyar foci

Az MTK kihagyta a 91. perces büntetőjét, ezzel kiesett az ifjúsági BL-ből

Az Ajax Amszterdam 1-0-ra legyőzte az MTK Budapest U19-es csapatát az ifjúsági Bajnokok Ligájában, így kiesett a legjobb 16 között.

Már az első percben betalálhatott volna a magyar csapat, mert egy röviden hazaadott labdára lecaspott Molnár Adin, elpöccintette a kapus mellett, de a kapufáról kifelé pattant a labda. Ezután kialakult az a játék, amire számítani lehetett, az Ajax irányított, az MTK védekezett és kontrából próbálta meglepni ellenfelét.

Térfélcsere után nem sokkal Varga Dominik becsúszása elsodorta Jaydon Banel lábát, amiért büntetőt kaptak a hollandok. A visszajátszások alapján is nehéz volt megítélni, hogy még pont kívül, vagy a vonalon történt az eset, de a tény, hogy befújta az észt bíró a tizenegyest, amit Gabriel Osei Misehouy magabiztosan értékesített.

A gól változtatott egy kicsit a játék képén, a hollandok elkényelmesedtek, de Csenterics Adrián így is kétszer nagyot védett, ezért 1-0 maradt az állás a hajráig, amelyben az MTK is tizenegyeshez jutott egy szöglet utáni kezezés miatt. A labda mögé Kovács Mátyás állt, aki a felnőtt csapatban is állandó kerettag és az Ajax ellen is legjobban játszott. A büntetőt azonban pocsékul rúgta, Tommy Setford simán megfogta a gyenge gurítást, így 1-0 maradt a végeredmény.

Olvasói sztorik