Magyar foci

Komikus öngól után még kiegyenlített az Újpest, de végül a Fradi nyerte meg a derbit

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A Ferencváros vasárnap este 3-1-re legyőzte az Újpestet az NB I 18. fordulójának zárómérkőzésén.

Viszonylag nagy nyomás alá helyezte ellenfelét a Ferencváros, de ez helyzetekkel nem párosult, sőt a vendégek az első félidő derekán ki is jöttek a szorításból. Ennek ellenére előnybe került a Fradi óriási mázlival. A sérülés miatt lecserélt Tokmac Nguen helyére beállt Marquinhos kapott jó indítást, egy csel után gyatra lövést eresztett el, de az újpesti kapus elől saját hátvédje, Tim Hall elpiszkálta a labdát, ami így a kapuba csorgott.

Térfélcsere után az Újpest nagy lelkesedéssel vetette magát küzdelembe, de nem ennek köszönhetően egyenlített, pedig Dibusz Dénes nagyot védett kétszer is. Ehelyett a Fradi kitámadott, így vezethettek ellentámadást a lila-fehérek, aminek a végén Ognjen Mudrinski egy cselt követően a hosszú alsóba lőtt.

Nagy rohanás vette kezdetét, kifejezetten izgalmas, jó értelemben feszült hangulatú mérkőzés alakult ki, amiből az FTC jött ki jobban. Előbb Kristoffer Zachariassen lövésébe vetődött be Marquinhos, amivel vezetést szereztek a zöld-fehérek, majd Djordje Nikolic jött ki borzalmasan a kapujából, letarolta Owusu Kwabenát, amiért kiállította Berke Balázs játékvezető. A megadott szabadrúgást pedig Ryan Mmaee a jobb fölső sarokba bombázta, ezzel el is dőlt a derbi lényegi része.

OTP Bank Liga, 18. forduló

Ferencváros-Újpest FC 3-1 (1-0)
Zalaegerszeg-Mezőkövesd 0-0
MOL Fehérvár FC-Debrecen 1-1 (0-1)
Honvéd FC-Kisvárda 1-1 (0-0)
Paks-Kecskemét 0-0
Puskás Akadémia-Vasas 1-1 (1-0)

Olvasói sztorik