Magyar foci

A ZTE edzője: A bírók a Ferencvárosnak ítélnek vagy valóban semlegesek?

M4 Sport
M4 Sport

Ferencvárosi győzelemmel indult 2023 a magyar labdarúgásban, a bajnoki címvédő 2-1-re nyert a Zalaegerszeg otthonában. A játékvezető, Erdős József és a videobíró-szobában ülők sem unatkoztak:

  • Marquinhos tizenegyesét is vissza kellett nézni, a támadó ugyanis a lövés pillanatában elcsúszott és a hazaiak azt reklamálták, hogy kétszer ért labdába (a találatot végül megadták),
  • majd a 90. percben, 1-1-es állásnál Traoré fejelt a kapuba egy szöglet után, ekkor is videózni kellett, ez a gól is érvényben maradt.

Marquinhos gólja:

A ZTE vezetőedzője, Ricardo Moniz a meccset követő sajtótájékoztatón azt mondta, csalódás a mérkőzés, mert a csapata győzelmet érdemelt volna. Sokszor idegesek voltak, ezért nem tudtak vezetést szerezni, majd jött a vendégek büntetője.

A büntetőnél két érintés volt, szerintem sokan így látták, nem értem, a VAR miért nem hozta meg a helyes döntést. A bírók a Ferencvárosnak ítélnek vagy valóban semlegesek?

Elfogadtuk a döntést, aztán Huszti András szerencsére egyenlített. A második félidőre már Tajtit is be tudtuk hozni, két támadóval játszottunk, akik kondiban még nincsenek a topon. Aztán végül pontrúgással elveszítettük a meccset. Ha nyerünk, akár a harmadik helyre is feljöhettünk volna. Ami a legfrusztrálóbb, hogy pont a kritikus pillanatokat nem tudtuk megragadni, pedig a tehetség megvan, de ha nem elég éles az ember, akkor középszerű játékos marad” – mondta a korábban a Ferencvárost is irányító holland szakember, akit a Nemzeti Sport idézett.

Ezt a mérkőzést még a 2. fordulóból halasztották el és most pótolták, de a Ferencváros még mindig egy találkozóval kevesebbet játszott riválisainál. Sztanyiszlav Csercseszov csapatának előnye így is kilenc pont. A ZTE az ötödik.

Olvasói sztorik