Magyar foci

Egy furcsa büntetővel és egy VAR-góllal nyert Egerszegen a Fradi

Egy vitatható módon elvégzett, de a videobíró által megadott büntetőgóllal, és egy 90. percben szerzett ugyancsak VAR-segítséggel elért találattal 2-1-es győzelmet aratott a Ferencváros a Zalaegerszeg otthonában az NB I 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

Elég paprikás hangulatban kezdődött a mérkőzés, a hazaiak már a második percben a videobíró segítségét kérték volna, ám a játékvezető szerint az belefért, hogy Civic fellökje a kiugró Manzingát.

A 6. percben újabb őrült dolog borzolta az idegeket, a Ferencváros játékosa az oldalvonalon kívülről hozta vissza a labdát – éppen a kamera és Ricardo Moniz szeme láttára –, de a bíró szerint nem volt kint… ebből pedig ziccer alakult ki, de Traoré az üres kapu helyett az oldalhálóba bombázott.

A 16. percben Szendrei felrúgta Botkát a 16-oson belül, büntető. A labda mögé Marquinhos állt, aki lövés közben elcsúszott, így a labda az elvetődő kapus helyére furcsa ívben hullott a kapuba. A zalaegerszegiek kettős érintést reklamáltak – másfél hete a Premier League-ben történt hasonló, akkor a Fulham szerb csatára, Aleksandar Mitrovic a labdát a saját támasztó lábára lőtte, s csak onnan került a kapuba –, a videobíró szerint azonban ilyen itt nem történt, a gól szabályos (0-1).

Az M4 Sport stúdiójában Horváth Zsolt és Bozsik Péter valahogy úgy fogalmazott, ilyen döntést csak olyan szakember hozhat, aki még sohasem futballozott vizes, csúszós füvön…

Nem esett össze a ZTE, és a 20. percben egyenlített, Huszti András szépen vált le védőjéről és közelről nem hibázott (1-1).

A második félidőben a Ferencváros mindent elkövetett, hogy begyötörje a győztes gólt, és ugyan Demjén még a 90. percben is bemutatott egy nagy védést, amikor kitolta Botka 16 méteres löketét, a szögletet követően Traoré fejelt gólt – de ehhez is kellett a VAR vizsgálata (1-2).

NB I., a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés

ZTE – Ferencváros 1-2 (1-1)
gól: Bedi (20.), illetve Marquinhos (17., 11-esből), Traoré (90.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik