Magyar foci

Dzsudzsák szabadrúgása, Baluta tekerése, Botka fejese – ezek voltak az NB I-es őszi szezon legszebb góljai

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
A történelem első téli labdarúgó-világbajnoksága az NB I-es szezont is félbevágta, de azért a katari torna előtt így is sikerült a nyár végébe és az őszbe belepasszírozni 16 – a Ferencváros nemzetközi kupakötelezettségei miatt nem teljes – fordulót. Ezeken a meccseken összesen 270 gól született, ezekből válogattuk ki a tíz legszebb, legérdekesebb, legnagyobb találatot.

Driton Camaj

Néha elég egyetlen meglepő húzás is ahhoz, hogy valami különleges szülessen. A Kisvárda támadója ezt a harmadik fordulóban bizonyította, amikor meglepte a paksiak kapusát azzal, hogy a rövid fölső sarokba csavart.

Dárdai Pál

A fehérváriak támadója remek formában kezdte az idényt, a negyedik fordulóban pedig megmutatta, hogy a technikája is rendben van. A Budapest Honvéd ellen egy hatalmas bombával indította be a csapatát, a meccset végül 4-0-ra nyerte a Vidi.

Nenad Lukic

A kispestiek támadója az egyik legjobb csatár az NB I-ben. A góllövés mellett egy az egy elleni játékban is remekel, ebből kapott egy kis ízelítőt a Vasas védője, Otigba Kenneth, akit az átvétellel átvert Nenad Lukic, majd fordulásból kilőtte a jobb fölső sarkot.

Bódi Ádám

A Debrecen középpályása makacs sérüléssel küzdött, de amikor újra pályán volt, különbséget jelentett több mérkőzésen is. A Honvéd elleni 4-3-as győzelem alkalmával hatalmas gólt is lőtt, a bal oldalról kétszer befelé tolta a labdát, majd irgalmatlan erővel lőtte ki a kapu bal oldalát.

Alexandru Baluta

Ritkán látni a magyar bajnokságban, hogy valaki olyan fineszes megoldást válasszon, mint a Puskás Akadémia román futballistája. Alexandru Baluta a 10. fordulóban a Paks ellen 3-1-re megnyert bajnokin mutatta meg, hogy nem csak Luka Modric tud külsővel gólt lőni, a tizenhatoson belülre érve a jobb alsóba lőtt ezzel a technikával.

Marquinhos

Alighanem a szezon legjobb mérkőzését a Puskás Akadémia és a Ferencváros hozta össze a 12. fordulóban. Ehhez méltóra sikerült az FTC brazil támadójának gólja is: egy röviden kifejelt labdát mellre vett, majd kapásból a jobb alsó sarokba lőtt.

Cipf Dominik

A Vasasnak kevés sikerélménye volt az ősszel, de egy-egy felvillanása akadt az angyalföldieknek. A Kecskemét félidőben 2-0-ra vezetett a 12. fordulóban, de térfélcsere után Cipf Dominik is pályára lépett és az első percben egy bődületesen nagy gólt lőtt. Később kiderült, hogy ezzel a végeredményt is beállította.

Kenan Kodro

A MOL Fehérvár FC első számú csatára nem csak jó fizikummal van megáldva, hanem a labdával is jó viszonyt ápol. Ezt a Honvédnak lőtt góljánál is megcsodálhattuk, amikor a tizenhatos sarkáról, egy lépésről tekert tökéletesen a hosszú fölső sarokba.

Dzsudzsák Balázs

Az ősszel rendkívül kevés gól született szabadrúgásból, azok viszont rendkívül látványosra sikerültek. A Debrecen 3-0-ra győzte le a Vasast a 14. fordulóban, az első gólt pedig a csapatkapitánya szerezte egy parádés lövésből.

Botka Endre

Nagyon ritka, hogy ilyen összeállításokba fejesből született gól is bekerüljön, de a Fradi védője kétségtelenül rászolgált erre az elismerésre. A magyar válogatott játékos a 92. percben szerzett győztes gólt azzal, hogy olyan megoldást választott a Paks ellen, amire senki sem számított.

Olvasói sztorik