Magyar foci

„Készek vagyunk elmenni a Sport Állandó Választott Bíróságáig is” – Kisvárdán kiakadtak a büntetés miatt

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A Kisvárda labdarúgócsapata közleményben tudatta a világgal, hogy nem ért egyet a Magyar Labdarúgó Szövetség büntetésével.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága (FEB) december 9-én határozott úgy, hogy szektorbezárással bünteti az NB I-es csapatot, ám a klub közleménye szerint bizonyíték van arra, hogy hibás döntés született. A Zalaegerszeg elleni mérkőzésen, amelyen huhogtak a FEB szerint a hazai drukkerek a vendégek is jelezték, hogy nem történt rasszista bekiabálás.

A mérkőzés után a játékvezetői ellenőr nyomást akart gyakorolni a játékvezetőre, hogy kerüljön be a jegyzőkönyvbe a huhogás, ám a technikai vezetőnk ezt nem volt hajlandó átvenni, és miután a zalaegerszegiek is elismerték, hogy nem hallottak ilyesmit, nem is került be a jelentésbe

írja a Kisvárda, amely azt is kiemelte, hogy a ZTE korábban is kiállt már a rasszizmus ellen.

A zalaegerszegi csapat Budapest Honvéd elleni mérkőzés 56. percében Christy Manzinga beleütközött a melegítő kispesti cserékbe, amiből aztán nagy lökdösődés és reklamálás lett. Bognár Tamás játékvezető végül a hazai csapat edzőjét, Ricardo Monizt állította ki, mert a szakember bement a pályára és – hivatkozva a játékosait ért rasszista inzultusokra – lehívta csapatát. A kisvárdaiak szerint egy ilyen csapat nem ment volna el szó nélkül a huhogás mellett.

A Kisvárda közleményében azonban nem csak az ellenőri nyomás az egyetlen súlyos vádja a szövetséget illetően. A klub szerint szezon közben, szeptemberben egyoldalúan változtatott az MLSZ a szabályzatán.

„A fegyelmi szabályzat egyoldalú módosításairól szeptemberben szereztünk tudomást, ebben már sokkal nagyobb mértékű büntetések szerepelnek, mint a korábbiban, és jóval több területre terjed is ki a szankciós lista. Beszélve több egyesület vezetőjével, nyugodtan mondhatom, hogy ezt mások is döbbenettel fogadták”

– mondta Révész Attila, aki akár a bíróságig is elmegy csapata védelmében.

„Felháborító az az eljárás, ahogy kirótták ránk a büntetést, teljesen figyelmen kívül hagyva az általunk becsatolt bizonyítékokat. A legnagyobb probléma, hogy egyetlen ellenőri jelentés alapján kell kifizetnünk ezt a horribilis büntetést, holott mi bizonyítani tudjuk, hogy ezek a cselekmények nem történtek meg, ám az eljárás során ezeket a fegyelmi bizottság teljes mértékben figyelmen kívül hagyta.

Tovább gyűjtjük a bizonyítékokat és a szurkolói felvételeket, és kiállunk a magunk igaza mellett, készek vagyunk elmenni a Sport Állandó Választott Bíróságáig is.”

Olvasói sztorik