Magyar foci

Két hónap után kapott ki újra a Diósgyőr az NB II-ben

Meglepetésre a Diósgyőr szombat délután 2-1-re kikapott a Szombathelyi Haladástól az NB II 19. fordulójának nyitómeccsén.

A vendégek már a 19. percben vezetést szereztek, amikor a bal oldalról Predrag Bosnjak szinte a szögletzászlótól rúgött középre a labdát. Elméláztak a DVTK védői és a 19 éves Lucas Simut szépen berobbanva a jobb alsóba passzolt. Tíz percre rá jött is a válasz, Lukács Dániel rázta le magáról a védőjét egy fölpasszolt labda után, amivel a tizenhatosig menetelt, majd takarásból, a kapust meglepve a rövid oldalra lőtt.

Térfélcsere után a hazai csapat dominált egyértelműen, de a 73. percben addig ügyetlenkedtek a diósgyőriek, amíg tizenegyest nem kapott a Haladás. Először Danilovic kapus vett át rosszul egy passzt, ami majdnem becsorgott a saját kapujába, végül sikerült becsúszva felszabadítania, de így is ellenfélhez került a labda. Két passz után Rácz Barnabás jól fordult le Szatmári Csabáról, aki kihúzta a támadó lábát, így jöhetett a büntető – ezt Rácz értékesítette.

Ezzel megszakadt a Diósgyőr veretlenségi sorozata, az NB II éllovasa kilenc meccs óta nem talált legyőzőre, 8 győzelem és egy döntetlen volt a mérlege október másodika óta.

Aggodalomra viszont nincs oka a DVTK-nak, a legnagyobb rivális Pécs egy győzelemmel is „csak” egy pontra zárkózik, de nem előzi meg a csapatot a tabellán.

Olvasói sztorik