Farkas Norbert / 24.hu
Magyar foci sport

Dzsudzsák Balázs: Ez Magyarországról szólt

Rekorddal, pálinkával és közös énekléssel köszönt el a magyar labdarúgó-válogatottól.

November 20-án, vasárnap elbúcsúzott a magyar labdarúgó-válogatottól Dzsudzsák Balázs, akinek a görögök elleni 2-1-es győzelem volt az utolsó fellépése a nemzeti csapatban, a 109. amivel rekordot döntött. Kezdett, csapatkapitány volt, majd a második félkidőben lecserélték. A lefújást követően a hangosbemondóban mondott pár szót a közönségnek:

Ezt kértem a fiúktól a meccs előtt, ez nem rólam, ez nem személyekről, hanem a magyar válogatottról, a szurkolókról és Magyarországról szólt

– mondta a találkozót követően. Folytatta, majd elcsuklott a hangja, de befejezte mondandóját: „Köszönöm a szüleimnek, a csapatnak, minden egyes edzőmnek, minden embernek, aki hozzájárult és tett azért, hogy 109-szer a világ három legszebb színét magamra ölthessem, a világ legszebb stadionjában búcsúzhassak, és a világ legjobb szurkolói előtt mondhassam, köszönöm…”

Később az M4-nek is beszélt:

Fantasztikus érzés volt, jó volt újra pályára lépni a válogatottban csapatkapitányként, szerettem volna kiélvezni minden percét. Az elején kellett, hogy megtaláljam a helyem. Ez volt az a mérkőzés, amit szerettem volna, ha sokáig tart. A győzelem önbizalmat, még több szurkolót, még több energiát ad

– nyilatkozta, majd azzal folytatta, büszke arra, hogy csapatkapitányként, győzelemmel adhatta át a csapatot, engedhette a többieket az útjukra. Megköszönte a bő 50 ezer embernek is, aki kiment a mérkőzésre.

Megjegyezte még, hogy irigység van mindenkiben, aki látja, hogy egy ilyen válogatottban, egy ilyen stadionban játszhatnak. Ez a csapat szavakba önthetetlen katarzist tud okozni, tette hozzá.

Dzsudzsák Balázs 2007-ben Görögország ellen debütált a válogatottban, egy évvel később ellenük szerezte meg első gólját, és a görögök ellen zárta le válogatott karrierjét is. 109 meccsén 21 gólja és 24 gólpassza volt. Az utolsó meccsét követően ivott egy pálinkát, majd megénekeltette a közönséget, a zárszó a Himnusz volt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!