Magyar foci

Dzsudzsák Balázs: Ez Magyarországról szólt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Rekorddal, pálinkával és közös énekléssel köszönt el a magyar labdarúgó-válogatottól.

November 20-án, vasárnap elbúcsúzott a magyar labdarúgó-válogatottól Dzsudzsák Balázs, akinek a görögök elleni 2-1-es győzelem volt az utolsó fellépése a nemzeti csapatban, a 109. amivel rekordot döntött. Kezdett, csapatkapitány volt, majd a második félkidőben lecserélték. A lefújást követően a hangosbemondóban mondott pár szót a közönségnek:

Ezt kértem a fiúktól a meccs előtt, ez nem rólam, ez nem személyekről, hanem a magyar válogatottról, a szurkolókról és Magyarországról szólt

– mondta a találkozót követően. Folytatta, majd elcsuklott a hangja, de befejezte mondandóját: „Köszönöm a szüleimnek, a csapatnak, minden egyes edzőmnek, minden embernek, aki hozzájárult és tett azért, hogy 109-szer a világ három legszebb színét magamra ölthessem, a világ legszebb stadionjában búcsúzhassak, és a világ legjobb szurkolói előtt mondhassam, köszönöm…”

Később az M4-nek is beszélt:

Fantasztikus érzés volt, jó volt újra pályára lépni a válogatottban csapatkapitányként, szerettem volna kiélvezni minden percét. Az elején kellett, hogy megtaláljam a helyem. Ez volt az a mérkőzés, amit szerettem volna, ha sokáig tart. A győzelem önbizalmat, még több szurkolót, még több energiát ad

– nyilatkozta, majd azzal folytatta, büszke arra, hogy csapatkapitányként, győzelemmel adhatta át a csapatot, engedhette a többieket az útjukra. Megköszönte a bő 50 ezer embernek is, aki kiment a mérkőzésre.

Megjegyezte még, hogy irigység van mindenkiben, aki látja, hogy egy ilyen válogatottban, egy ilyen stadionban játszhatnak. Ez a csapat szavakba önthetetlen katarzist tud okozni, tette hozzá.

Dzsudzsák Balázs 2007-ben Görögország ellen debütált a válogatottban, egy évvel később ellenük szerezte meg első gólját, és a görögök ellen zárta le válogatott karrierjét is. 109 meccsén 21 gólja és 24 gólpassza volt. Az utolsó meccsét követően ivott egy pálinkát, majd megénekeltette a közönséget, a zárszó a Himnusz volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik