Élő Magyar foci

Dzsudzsák Balázs győztes meccsel búcsúzott a válogatottól

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Dzsudzsák Balázs vasárnap, csapatkapitányként játszotta le utolsó mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatottban. 109. fellépésével rekorder lett.

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-1-re legyőzte Görögországot. A felkészülési mérkőzésen búcsúzott a nemzeti csapattól Dzsudzsák Balázs, akinek

Eez volt a 109. fellépése a nemzeti csapatban, amivel válogatottsági rekorder lett.

Farkas Norbert / 24.hu

„A mai napig jó a kapcsolatom a szurkolókkal, mindig figyeltem arra, hogy mindent aláírjak, mindenkivel szelfizzek, ha kudarc volt, akkor is kiálltam és nem meghunyászkodva, a hátsó ajtón távoztam. Szerintem ezt értékeli, aki egy picit is érti a focit, így azt gondolom, megvan a kölcsönös tisztelet és szeretet” – mondta az M4-nek adott interjújában Dzsudzsák, aki vállalja a felelősséget minden karrierje során hozott döntésért.

Érdekesség, hogy 2007-ben a görögök ellen debütált, majd egy évre rá Görögország ellen szerezte az első gólját is. Most pedig a görögök ellen búcsúzott.

A vendégek kezdtek valamivel jobban, könnyebben el tudtak jutni a magyar tizenhatosig, de ebből komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. Bezzeg a magyar csapat: rögtön az első komoly támadás szép volt, Sallai és Styles játszott össze, előbb lőtt higgadtan a kapuba. A szünetig még a magyar csapat előtt adódtak lehetőségek, de csak ez egyikben volt gólszerzési lehetőség, ismét Sallai előtt, a kapus védett.

A második félidőben sokáig a legnagyobb esemény Dzsudzsák lecserélése volt, akivel az ellenfél szövetségi kapitánya, Gustavo Poyet is lepacsizott. A hajrában aztán kaptak egy tizenegyest a görögök, majd még befutott egy szurkoló a pályára, illetve Dárdai Palkó és Szappanos Dávid bemutatkozott a magyar válogatottban.

A becserélt Kalmár Zsolt aztán egy okos szabadrúgásból megszerezte a győztes gólt, 2-1-re nyert a magyar csapat.

A lefújás után Dzsudzsák kiment köszönetet mondani a drukkereknek, dicsérte a magyar csapatot, elénekelték közösen az Éjjel soha nem érhet véget c. dalt, valamint a Himnuszt.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország – Görögország 2-1

 

Magyarország: Dibusz (Szappanos, 92.) – Botka (Lang, 71.), Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles, Kerkez (Nagy Zs., 53.) – Dzsudzsák (Ádám, 53.), Szoboszlai (Kalmár, 92.) – Sallai (Dárdai, 71.)

Görögország: Paszhalakisz – Rota, Hacidiakosz, Recosz, Jannulisz (Kiriakopulosz, 68.) – Bakaszetasz, Kurbelisz (Papanikolau, 86.), Buhalakisz (Hacijovanisz, 68.) – Maszurasz (Duvikasz, 86.), Joannidisz (Funtasz, 60.), Mantalosz

gólszerzők: Sallai (15.), Kalmár (93.), illetve Bakaszetasz (81., 11-esből)

sárga lap: Botka (64.), Kalmár (94.)

piros lap: –

Dzsudzsák Balázs győztes meccsel búcsúzott a válogatottól

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-1-re legyőzte Görögországot. A felkészülési mérkőzésen búcsúzott a nemzeti csapattól Dzsudzsák Balázs, akinek

Eez volt a 109. fellépése a nemzeti csapatban, amivel válogatottsági rekorder lett.

Óriási gól

Kalmár Zsolt nemrég állt be, szabadrúgást lőhetett, be is akadt. 2-1 ide!

Közszolgálat

Szerdától lehet bérletet venni a válogatott jövő évi hazai meccseire:

Dzsudzsák nagyon akar

Robbenezett egyet a jobb szélről befelé, majd ballal laposan lőtt, de nem volt benne erő.

Még volt egy ígéretes Dzsudzsák-szabadrúgás

Nem kapura ment, beívelte volna a védők mögé, de egy görög védő belecsúsztatott, így oda lett a nagyobb lehetőség. Letelt aztán az első 45 perc, ráment még pár másodperc, a játékvezető aztán lefújta a félidőt.

Na, ez megint szép volt!

Szobosszlai ívelte át a labdát a hosszú oldalon, Fiola letetette azt Dzsudzsáknak, ő középre adott, Sallai pedig lőtt, a kapus védett. Ahogy aztán a szögletet követően is.

Túl nagy izgalmak most nincsenek

A legutóbbi Dzsudzsák-lövés óta – a sportújságírói közhellyel élve – a mezőnyben birkóznak a csapatok.

Farkas Norbert / 24.hu

Bátor próbálkozás

Bakaszetasz kapott labdát a tizenhatos előtt, nem nagyon állítgatta, ballal egyből tüzelt, kapu fölé.

Vezet Magyarország!

Szép összjáték! Egy bedobás után Sallai ugratta ki Stylest, majd a visszakapott labdát higgadtan a kapuba lőtte. 1-0 ide!

Talán nem pont erre számítottunk

A görög csapat eddig szépen járatja a labdát, bár nagy helyzete még nem volt, de kis területen azért már el-eljutottak a magyar tizenhatosig. Persze lehet ez a magyar trükk, hogy átadjuk nekik a területet. Elválik.

Vannak meg nem értések a játékunkban

Előbb Szoboszlai játszotta meg rosszul Orbánt egy kereszt passzal, majd miután sikerült megoldani a helyzetet, egy szöglettel megajándékoztuk a görögöket. Cserébe ők felszabadítottak egy távoli lövéssel, méterekkel kerülte el Dibusz kapuját a labda, és még erő sem volt benne.

Dzsudzsák és a görögök

Dzsudzsák Balázs 2007-ben Görögország ellen debütált a nemzeti csapatban, egy évre rá pedig a görögök ellen szerezte meg az első gólját a válogatottban. Ezúttal Görögország ellen zárja le válogatott karrierjét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik