Kovács Tamás / MTI
Magyar foci sport

Rossi: Alázatosnak kell lenni, mert Bulgária és Montenegró ellen sem lesz könnyű az Eb-selejtezőkön

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint elsősorban a nagyobb koncentráció hiányzott ahhoz, hogy 2-2-es döntetlen helyett nyerjen a magyar labdarúgó-válogatott a luxemburgi barátságos mérkőzésen.

„Hibából kaptuk az első gólt is, de a hiba a futball része. A hozzáállással nem volt baj, jól reagált a csapat arra, hogy hátrányba került, átvette az irányítást, de ezúttal az átlagosnál többet hibáztunk, így viszont nem tudtunk nyerni. Nem vagyok boldog természetesen, de jó úton vagyunk, sokat fejlődött a válogatott az elmúlt években” – értékelt az olasz szakvezető.

Rossi azt hangsúlyozta, a magyar csapat nem olyan fenomenális, mint az olasz, a német, az angol vagy éppen a francia, így amikor ennyi hiba csúszik a játékába, akkor bizony ki is kaphat ilyen mérkőzéseken, a hajrában, már 2-2-nél Dibusznak hatalmasat kellett védenie, és így sikerült elkerülni a vereséget.

Alázatosnak kell lenni, mert Bulgária, Montenegró és Litvánia ellen sem lesz könnyű az Eb-selejtezőkön

– összegzett Rossi, aki dicsérte mindkét újoncát, Baráth Pétert és a gólszerző Németh Andrást is. Utóbbinak szerinte minden képessége megvan, hogy gólokat szerezzen, és ezt most még úgy is meg tudta mutatni, hogy nincs a legjobb állapotban, tekintve, hogy keveset játszik a klubjában.

Rossi az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy Szoboszlai Dominik azzal érdemelte ki a csapatkapitányi karszalagot, hogy domináns személyiség, és ami fontosabb, a társai is elismerik. A szakvezető hozzátette, a lipcseiek támadó középpályása a magyar válogatott legtehetségesebb játékosa, és azt reméli ettől a döntéstől, hogy a most megkapott felelősség felgyorsítja a fejlődését, és igazi, meghatározó klasszissá válik.

Luc Holtz, a luxemburgi csapat szövetségi kapitánya mind a játékkal, mind az eredménnyel elégedett volt.

A magyarok vasárnap 20.15-től Görögországot fogadják a Puskás Arénában. Ez lesz Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse a nemzeti csapatban, 109. fellépésével pedig – Király Gábort megelőzve – egyedüli csúcstartóvá válik a válogatottságot illetően.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!