Magyar foci

Dzsudzsák a búcsúmeccséről: A 108-cal nem szenvedtem meg annyira, mint az utolsóval

M4
M4

Dzsudzsák Balázs a görögök ellen búcsúzik el a magyar labdarúgó-válogatottól. Legutóbb 2019-ben lépett pályára a nemzeti csapatban, 108 fellépésnél jár, amivel Király Gáborral közösen csúcstartó, azaz november 20-án majd rekordot dönt a Puskás Arénában. A Felcsút elleni 2-1-es vereséget követően nyilatkozott az M4-nek, szóba került a magyar görög is.

A 108-cal nem szenvedtem meg ennyire, nem vártam ennyit, mint az utolsó búcsúmérkőzésre

– mondta a 35 éves játékos, aki a Puskás Akadémia ellen látványos gólt szerzett, amit ráadásul Marco Rossi, a szövetség kapitány is a helyszínen látott.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ez összejöhet, köszönöm mindenkinek, aki ehhez hozzájárult, akinek örömet okozhattam. Sikerbe és kudarcba is osztoztam az elmúlt 13-14 évben, úgyhogy megvan már a szöveg, amit mondani fogok. Elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy a világ legszebb sportját űzhetem, és ennyi szeretetet kaptam szurkolóktól, ennyi sikert értem el a három legszebb színben a világom. Nagyon várom, hogy mindezt még egyszer átélhessem” – nyilatkozta a mondandója végére láthatóan elérzékenyült Dzsudzsák Balázs.

A játékos utolsó meccse 2019 novemberében, a Wales otthonában elszenvedett Európa-bajnoki vereség volt. Azóta több vitát generált, hogy helye lenne-e a csapatban, Rossi azonban nem hívta meg egyszer sem, legutóbb azonban úgy nyilatkozott az olasz, Dzsudzsák megérdemli a búcsúmeccset, és ez a meghívó nem szívesség a kapitány részéről.

Kapcsolódó
Elsült Dzsudzsák bal lába, a felcsúti kapus hiába repült
Marco Rossi szeme láttára lőtt a felcsúti kapuba a tizenhatoson kívülről. A DVSC így is kikapott.
Olvasói sztorik